«Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε πρόγραμμα Erasmus+ka2 στην Γερμανία»

«Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε πρόγραμμα Erasmus+ka2 στην Γερμανία»

Το  2ο Γυμνάσιο Αλμυρού  την διετία 2018-2020 συμμετέχει ως εταίρος σε ένα νέο 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+ka2  με τίτλο   “The Health at School”, το οποίο  επιχορηγείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.,  στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από την Γερμανία, την Ουγγαρία και την Ρουμανία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι φιλόλογοι του σχολείου, Μπουκώρου Μαρία και Μιχαλακοπούλου Χαρούλα,  η καθηγήτρια καλλιτεχνικών, Γκαραγκούνη Παυλίνα, και οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης, Αγγελούση Κωνσταντίνα, Βακίδης Χρήστος, Θεοδωράκης Γιώργος, Κεφαλίγια Ιλντα, Μαντζωρογεώργου Ελένη, Μασούρα Κατερίνα, Μπάρδας Σπύρος και Φυτιλή Κωνσταντίνα επισκέφτηκαν το σχολείο IGS Nordend της Φρανκφούρτης από τις 21-26 Οκτωβρίου 2019.  

Οι καθηγητές και μαθητές της σύμπραξης ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Φρανκφούρτης, γνώρισαν το ιστορικό της κέντρο, επισκέφτηκαν τους ουρανοξύστες της και απόλαυσαν την θέα της πόλης. Καθώς το αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η υγιεινή διατροφή, ενημερώθηκαν για τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής, επισκέφτηκαν μία φυτεία με μηλιές, όπου ξεναγήθηκαν και γνώρισαν την διαδικασία παραγωγής χυμού μήλου και τέλος μαγείρεψαν στην κουζίνα του σχολείου.