Ένας στους τέσσερις μαθητές Δημοτικού στη Μαγνησία παρακολουθεί το Ολοήμερο

Ένας στους τέσσερις μαθητές Δημοτικού στη Μαγνησία παρακολουθεί το Ολοήμερο

Ένας στους τέσσερις μαθητές Δημοτικού στη Μαγνησία επέλεξε να παρακολουθήσει το ολοήμερο σχολείο για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Στα Νηπιαγωγεία το αντίστοιχο ποσοστό είναι υψηλότερο αγγίζοντας το 36%.
Εγγραφές στα ολοήμερα τμήματα μπορούν να γίνουν και στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αν και σε αυτό το χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο, καθώς οι περισσότεροι γονείς έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους.
Εξάλλου φέτος η προθεσμία για την εγγραφή στο ολοήμερο σχολείο ήταν τον Μάιο, όταν τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία γινόταν τον Ιούνιο.
Τα ολοήμερα τμήματα λειτουργούν σε τετραθέσια και άνω Δημοτικά, ενώ από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και στα ολιγοθέσια που είναι από μονοθέσια έως και τριθέσια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τους 11.157 μαθητές που θα φοιτήσουν από Σεπτέμβριο στα τετραθέσια και άνω Δημοτικά της Μαγνησίας, στο ολοήμερο σχολείο θα φοιτήσουν οι 2.627, δηλαδή ποσοστό κοντά στο 25%. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου το ολοήμερο το παρακολουθούσαν πάνω από το 355 των μαθητών Δημοτικού.
Ωστόσο οι αλλαγές που επήλθαν από πέρυσι στον θεσμό του ολοήμερου, όπως στη δυνατή ώρα αποχώρησης από το σχολείο το μεσημέρι, περιόρισαν κάπως το ενδιαφέρον.
Πάντως στις 73 από τις 80 σχολικές μονάδες Δημοτικών λειτουργεί ολοήμερο τμήμα για να εξυπηρετεί τους μαθητές.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φοίτηση στο ολοήμερο σχολείο υπάρχει για τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας, όπου από τα 2.682 νήπια και προνήπια θα φοιτήσουν τα 976, δηλαδή ποσοστό 36%.
Από την περυσινή σχολική χρονιά το ολοήμερο ξεκινάει στις 13.15 και διαρκεί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ενώ έχουν περιοριστεί οι ώρες αποχώρησης των μαθητών.
Στα ολοήμερα σχολεία διδάσκονται διάφορες ειδικότητες, όπως πληροφορική, αγγλικά, μουσική, εικαστικά και άλλα, ενώ πλέον έχει καταργηθεί ο υπεύθυνος ολοημέρου τμήματος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού.

e-thessalia.gr