Ένα ρεκόρ ακόμα για την Porsche 911 GT3 RS

Ένα ρεκόρ ακόμα για την Porsche 911 GT3 RS

Στην πίστα Road Atlanta στις HΠΑ, η Porsche με την συγκλονιστική ατμοσφαιρική 911 GT3 RS, έκανε νέο ρεκόρ σταματώντας το χρονόμετρο στα 1’:26.24”, ρίχνωντας με τον τρόπο αυτό «το γάντι» στην Corvette που είχε παρουσιάσει εκεί την ZR1 των 755 ίππων.

Η Porsche 911 GT3 RS να «ρίχνει» το ρεκόρ στην πίστα Road Atlanta των ΗΠΑ. Το νέο ρεκόρ ξεκινά τον πόλεμο ανάμεσα στην Porsche και την Corvette. Η τελευταία είχε παρουσιάσει στην ίδια πίστα με την ZR1 των 755 ίππων. Όλοι γνωρίζουμε πως η Porsche 911 GT3 RS είναι απόλυτη… τρομοκρατία στην πίστα. Όσοι είχατε, έχετε (είχαμε) την τύχη να βρεθούμε οδηγοί ή και επιβάτες σε αυτήν το ανακαλύψαμε από πρώτο χέρι. Οι περισσότεροι την… οδηγούμε στους προσομοιωτές/ video games.

Από τα video games και τους αγώνες μάθαμε και την εξαιρετική και δύσκολη πίστα Road Atlanta, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη μητρόπολη του Braselton της Georgia. Στα 3,8 χλμ δεν είναι τόσο διάσημη όπως το Nürburgring, αλλά το αυτοκινητοδρόμιο Road Atlanta είναι τεχνικό υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζεται από δύσκολες στροφές και μία τεράστια ευθεία με μία ελαφριά δεξιά στροφή, που λόγω της μεγάλη ταχύτητας εισόδου, τρομάζει και τους πιο έμπειρους. Η Porsche είδε πως στην συγκεκριμένη πίστα η Corvette παρουσίασε την ZR1, χωρίς να ανακοινώσει τους χρόνους και ξεκίνησε πόλεμο βάζοντας την 911 GT3 RS, η οποία έγραψε  χρόνο 1: 26.24.

πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ