Ήπια παιχνίδια στο λούνα-παρκ του Δ. Βόλου για τα Χριστούγεννα -Η ίδια ανάδοχος με το παζάρι στον Αλμυρό

Ήπια παιχνίδια στο λούνα-παρκ του Δ. Βόλου για τα Χριστούγεννα -Η ίδια ανάδοχος με το παζάρι στον Αλμυρό

Ναι με επιφύλαξη σχετικά με το λούνα παρκ και τους αυστηρούς ελέγχους που πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία του, καθώς τη λειτουργία του ανέλαβε η ίδια ανάδοχος που είχε αναλάβει το λούνα παρκ του Αλμυρού, όπου έγινε το μοιραίο δυστύχημα το καλοκαίρι με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια, είπε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δ. Βόλου που συνεδρίασε χθες.

Το λούνα παρκ θα λειτουργήσει από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου, με την προϋπόθεση ότι θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν ήπια παιχνίδια στο λούνα παρκ, χαμηλής ιπποδύναμης, που να μη θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, θα προβλέπεται όριο ηλικίας και να έχουν ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Βόλου, όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο Κοινότητας Βόλου. Το μίσθωμα που θα καταβάλει η ανάδοχος στο Δήμο, ανέρχεται σε 16.000 €.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος ψήφισε λευκό με το σκεπτικό ότι υπάρχει έγγραφο της Εισαγγελίας προς την Περιφέρεια και τους Δήμους, για έλεγχο και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι η παράταξή της δεν είναι αντίθετη στο χωριό του Άγιου Βασίλη, αλλά ζήτησε να γίνουν προσεκτικοί και λεπτομερείς έλεγχοι στη λειτουργία του λούνα παρκ, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, της β’ ελάσσονος μειοψηφίας ψήφισε θετικά με την επιφύλαξη ότι ο Δήμος θα ελέγξει προσεκτικά τις εγκαταστάσεις.

www.thessaliatv.gr