Αλμυρός: Σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης

Αλμυρός: Σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κο Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στα πλαίσια των νέων στρατηγικών αξόνων και συγκεκριμένα του άξονα «Εμπλουτισμός Θεματικών Ενοτήτων», υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής-Π.Ε.ΚΕ.Σ. Θεσσαλίας, Δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου, σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».  Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το πρόγραμμα  έχει ως στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.
Το σεμινάριο ήταν διήμερο, πραγματοποιήθηκε στις 27 και  28 Ιανουαρίου 2020 στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και συμμετείχαν 16 νηπιαγωγοί από 8 νηπιαγωγεία, καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου.
Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-στελέχη πρόληψης.
Το Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», θεωρεί πολύ σημαντικό να ευχαριστήσει όλες τις παρευρισκόμενες νηπιαγωγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο φορέα σχετικά με την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα καθώς επίσης και την Διεύθυνση του 3ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού για την διάθεση των χώρων.