Ανακοίνωση δημάρχου για την "απαράδεκτη παρέμβαση πρώην καταστηματάρχη εστίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο"

Ανακοίνωση δημάρχου για την "απαράδεκτη παρέμβαση πρώην καταστηματάρχη εστίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης με τίτλο: "Ανακοίνωση δημάρχου για την απαράδεκτη παρέμβαση πρώην καταστηματάρχη εστίασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Προς ενημέρωση των δημοτών, αναγκάζομαι να απευθυνθώ προς εσάς δημόσια και να καταγγείλω  την απαράδεκτη συμπεριφορά πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να μπαίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (όπως έκανε και παλαιότερα) και να υβρίζει τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς υπαλλήλους, προσποιούμενος ότι έχει δίκιο και ότι είναι πάντα αδικημένος.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι αρένα για να εκτονώνει ο καθένας τα προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, προτάσσοντας δήθεν το συμφέρον της οικογένειάς του ως ασπίδα.

Έχει παρεξηγηθεί από κάποιους η ελευθερία του λόγου που δίνεται από τη δημοτική αρχή για να εκφράσουν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους.

Αυτός ο κύριος οφείλει σήμερα στο Δήμο ποσό που συμπληρώνει εξαψήφιο νούμερο και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των οφειλετών προς το Δήμο, ο δε γιος του πολλές χιλιάδες ευρώ. Θεωρούν δε, ότι σε αντίθεση με τους υπολοίπους καταστηματάρχες εστίασης, μόνο θα εισπράττουν και δεν θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο (ενοίκια καταστήματος, δημοτικά τέλη, ηλεκτρικό ρεύμα). Διότι τίποτε από αυτά δεν πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή βεβαίωσε το ποσό αυτό στο δημοτικό ταμείο, προέβη στη δέσμευση της φορολογικής του ενημερότητας και μάλιστα έγινε υποθήκευση του σπιτιού του.

Ο συγκεκριμένος κύριος και ο γιός του απαιτούν να τους παραχωρηθεί χώρος στην Κεντρική Πλατεία, χωρίς να έχουν δημοτική ενημερότητα και μάλιστα σε βάρος άλλου επαγγελματία, που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο.

Δηλαδή αυτοί οι κύριοι έκαναν αίτηση στις 28 Φεβρουαρίου 2018 (μέσα στο καταχείμωνο), στο αρμόδιο γραφείο εσόδων, ζητώντας την παραχώρηση χρήσης εξωτερικού δημοτικού χώρου ενώ δεν είχαν πληρώσει τα ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018 όπως τους επισημάνθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο και τα οποία ούτε μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει και μη έχοντας ουσιαστικά δημοτική ενημερότητα για την παραχώρηση χρήσης του χώρου.

Πού νομίζει ότι βρίσκεται ο συγκεκριμένος κύριος; Δεν αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι ο χώρος αυτός απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό;

Τελικά είναι ο Μάγκας της πλατείας, εις βάρος των άλλων καταστηματαρχών εστίασης, που πληρώνουν κανονικά;

Θέλω επίσης να υπενθυμίσω σε όλους, ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής, για παραχώρηση δημοτικού χώρου στην πλατεία προς 1 €/τετρ., αποτελεί πρωτοτυπία του Δήμου Αλμυρού για όλη την Ελλάδα και ελήφθη με στόχο να βοηθηθούν οι καταστηματάρχες εστίασης στο δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν.

Κάποιοι λοιπόν, πρέπει να καταλάβουν ότι η μη είσπραξη οφειλών αποτελεί παράβαση καθήκοντος, τόσο για τη διοίκηση όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τον Δήμο ισχύει για όλους και δεν εξαιρείται κανείς.

Ο «χαβαλές» τελείωσε.
 

Ο Δήμαρχος Αλμυρού
Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης