Ανακοίνωση Δ. Αλμυρού για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Ανακοίνωση Δ. Αλμυρού για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Κατόπιν των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία προβλέπονται να λάβουν χώρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κωνσταντίνος Νικοβιώτης, συνεργάστηκε με τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας του Δήμου μας και εφιστά την προσοχή στους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πιο συγκεκριμένα:
1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
2. Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
3. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.
5. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
6. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος
7. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου.

Τόσο η πολιτική προστασία του Δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτει, όσο και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πολιτικής προστασίας, βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πιθανά περιστατικά.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των αρμοδίων φορέων είναι τα εξής:
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας (κ. Κωνσταντίνος Νικοβιώτης): 6982854201
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 2422026273
Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού: 2422029800
Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης: 2422091016

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Νικοβιώτης