Ανατροπή νταλίκας στο ύψος της Μ. Βελανιδιάς - Ούτε γρατζουνιά ο οδηγός (φωτο)

Ανατροπή νταλίκας στο ύψος της Μ. Βελανιδιάς - Ούτε γρατζουνιά ο οδηγός (φωτο)

Σοκαρισμένος αλλά χωρίς ούτε μια γρατζουνιά βγήκε από τη νταλίκα του η οποία ανατράπηκε στη στροφή Μαμιδάκη ο οδηγός της ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πως το μεγάλο όχημα κατέληξε με ανατροπή στο πρανές του δρόμου στην κατεύθυνση προς Ν. Αγχίαλο. Όλα συνέβησαν γύρω στις 4.45 μμ της Παρασκευής όταν το μεγάλο φορτηγό ψυγείο, έμφορτο κρεάτων, κατευθυνόταν από Βόλο προς Αθήνα. Στη στροφή Μαμιδάκη, λίγο μετά το πρατήριο Πελαγιάδη, το φορτηγό άρχισε να εκτρέπεται της πορείας του προς τα δεξιά και παρά την προσπάθεια του οδηγού να το κρατήσει στον δρόμο, το βαρύ όχημα έγειρε δεξιά πάνω στη στροφή και διέγραψε μια πορεία περίπου τριάντα μέτρων, μέχρι να ακινητοποιηθεί μπροστά σε ένα εικονοστάσι, το οποίο γκρέμισε.

Ο οδηγός βγήκε από την καμπίνα του σοκαρισμένος και άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας Βόλου για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να διασφαλίσουν τον χώρο ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε τελικά καθώς ο οδηγός, ο οποίος υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ που έδειξε μηδέν, δεν είχε κάποιο τραυματισμό.

Από το σύρσιμο του φορτηγού στο δεξί στηθαίο του πρανούς, σκίστηκε η δεξαμενή καυσίμων και σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου. Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου αλλά δεν απαιτήθηκε παρέμβαση καθώς το καύσιμο είχε απορροφηθεί από το έδαφος.

Από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του φορτηγού έγιναν ενέργειες για τη μεταφόρτωση του φορτίου σε άλλο φορτηγό και την παραλαβή του φορτηγού από τον τόπο του ατυχήματος.

www.myvolosnet.gr