Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «Ναυτικής Εβδομάδας 2017»

Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «Ναυτικής Εβδομάδας 2017»

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός,

για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διακονεί τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού με έμπνευση, συνέπεια και προπάντων πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας. Στα πλαίσια αυτά και μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015 και του 2016, και την επανακαθιέρωση του θεσμού, επανερχόμαστε και φέτος με την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο για το 2017».

Η «Ναυτική Εβδομάδα» για το 2017 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η έναρξη θα γίνει σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Και στη φετινή διοργάνωση, οι συνεργασίες είναι πολλές. Συμμετέχει όλη η Μαγνησία! Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β. Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), αλλά και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ναυταθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί φορείς, και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017» Θα πραγματοποιηθεί ξανά στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ώστε να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης των δράσεων από όλους τους  πολίτες.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδα», είναι αφιερωμένες  στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας.

Παράλληλα  τιμούμε τον Γιώργο Καφενταράκη, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπο της τέχνης και της θάλασσας, προπάντων όμως και μέλος του Δ.Σ. του φορέα.

Το πρόγραμμα της έναρξης περιλαμβάνει:

Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Κήρυξη της έναρξης εκδηλώσεων.                                                          

Χαιρετισμό θα μας μεταφέρει εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Γέρων Νείλος Βατοπαιδινός (Prof. Giorgio Barone Adesi), Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ, εκ των πλέον ειδικών για τον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας, θα αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα και θα δικαιολογήσει την απόφαση να τιμηθεί το ξεχωριστό αυτό κομμάτι του Ελληνισμού.

Η Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βασίλη Τακούδη και με την Έρρικα Πατρικίου και τον Γιώργο Ζεμπίλα στο τραγούδι, θα αποδώσει μουσικά κομμάτια από την «Μεγάλη Ελλάδα».

Και μέχρι να γίνει η αλλαγή στη μουσική σκηνή, ο Σεβασμιώτατος θα εγκαινιάσει την Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Όταν η φύση ζωγραφίζει στο βυθό της Μαγνησίας μας» του γιατρού Θεόδωρου Περάκη.

Και η εναρκτήρια βραδιά θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη Συναυλία των «AstèriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ, που έχει επικεφαλής τον Ελληνολάτρη GIORGIO FILIERI.

Στο τέλος της συναυλίας ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους των Φορέων του Ελληνισμού της Κάτω Ιταλίας.

Ο Γέροντας Νείλος Βατοπαιδινός (Prof. Giorgio Barone Adesi) είναι Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου του Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria.  Γεννήθηκε στο Ρήγιο της Καλαβρίας, το 1947. Ολοκλήρωσε τις κλασσικές σπουδές του στην γενέτειρα πόλη δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τοπικές βυζαντινές παραδόσεις. Σπούδασε Φιλοσοφία και Θεολογία στα Πανεπιστήμια Gregoriana & Angelicum στη Ρώμη. Σπούδασε Νομική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Μαθητής του διάσημου Μελετητή της Ανατολής Edoardo Volterra, εξειδικεύτηκε στο Ρωμαϊκό Δίκαιο καθώς και στα Δίκαια της Αρχαίας Ανατολικής Μεσογείου διεξάγοντας έρευνες στα Πανεπιστήμια του Goettingen, Βερολίνου και Οξφόρδης. Οι έρευνές του αφορούν κυρίως: τις σχέσεις ανάμεσα στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και το Κανονικό Δίκαιο στην Ανατολή, τις Οικουμενικές Συνόδους και Κανονικές Διατάξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τις διατάξεις της Μοναχικής Πολιτείας, τους κώδικες και την σκλαβιά στην Νομοθεσία του Μ. Κωνσταντίνου. Συχνάζοντας από την αρχή της δεκαετίας του 1970 στις βιβλιοθήκες των Μονών του Αγίου Όρους, αναπαύτηκε ιδιαίτερα στην Ιερά Καλύβη του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού στη Νέα Σκήτη. Μοναχός από την δεκαετία του 1990 της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, υπηρέτησε από το 1997-2008 ως Αρχιερατικός Επίτροπος για την Καλαβρία και την Σικελία της Ιεράς Μητρόπολης Ιταλίας και Μάλτας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σήμερα εργάζεται ως Τακτικός Καθηγητής του Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ» στο Κατανζάρο της Καλαβρίας όπου είναι και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης. Ομιλεί Ιταλικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Ρουμανικά.

Το συγκρότημα AstèriA γεννήθηκε το 1993 με πρωτοβουλία του Giorgio Vincenzo Filieri. AstèriA σημαίνει "αστέρια", αλλά με αυτή τη λέξη ονομάζεται μια ταραντούλα. Ο ξέφρενος ρυθμός του χορού pizzica-pizzica και η αρχαία ελληνική διάλεκτος είναι τα κύρια σύμβολα του συγκροτήματος AstèriA. Συμμετείχε σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αλβανία κτλ., και εμφανίστηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια. Χάρις στο συγκρότημα αυτό ξαναζωντάνεψαν στη Στερνατία και στα άλλα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας πολλές παραδόσεις, όπως " I Passiùna Tu Christù", δηλαδή το τραγούδι "Τα Πάθη Του Χριστού" τραγουδισμένο στην τοπική ελληνική διάλεκτο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ο χριστουγεννιάτικος ύμνος "La Strina" (τα κάλαντα) και πολλά άλλα τραγούδια. Το 1999 οι AstèriA έλαβαν το βραβείο "La Rosa d’ Oro" σαν καλύτερο συγκρότημα της περιοχής του Σαλέντο (το τακούνι της Ιταλίας). Παράλληλά λειτουργεί και ως πολιτιστικός σύλλογος που στοχεύει στην υπεράσπιση και τη διάσωση των παραδόσεων των ελληνόφωνων χωριών και συνεργάζεται με πολλούς συλλόγους και Πανεπιστήμια στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 2001, δημοσίευσε ένα CD του συγκροτήματος με τίτλο "Agàpi ce filìa" και ένα βιβλίο του Giorgio V. Filieri με τίτλο "Ivò milò to Griko" (Βασική μέθοδος των Ελληνικών του Σαλέντο σε σύγκριση με τα Νέα Ελληνικά).

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», οραματίζεται η διοργάνωση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο», από τα επόμενα χρόνια να έχει μια εκτεταμένη αναφορά στην Μεσόγειο Θάλασσα και κάθε χρόνο να γίνεται ειδική αναφορά σε μια Μεσογειακή χώρα. Στον πολιτισμό της, στη μουσική, την εικαστική έκφραση, του παραδοσιακούς χορούς, καλεί δε τους τοπικούς φορείς, αλλά και πολίτες, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθειά και με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, να καταδειχθεί η αναγκαιότητα της καταξίωσης της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο» σε όλη την Μεσόγειο.

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

20.00: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Χαιρετισμός Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής ΠολιτικήςΚήρυξη έναρξης εκδηλώσεων.
Εισαγωγική ομιλία: Γέρων Νείλος Βατοπαιδινός (Prof. GiorgioBaroneAdesi), Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, CatanzaroCalabria ΙΤΑΛΙΑ.
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα:
«Όταν η φύση ζωγραφίζει στο βυθό της Μαγνησίας μας»

του γιατρού Θεόδωρου Περάκη.

Συναυλία των «AstèriA» από τηΣτερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ. Eπικεφαλής GIORGIOFILIERI.
Απονομή τιμητικής πλακέτας σε εκπροσώπους Φορέων του Ελληνισμού της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα).
Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες

Στατική έκθεση της παλαιότερης Οκτακώπου Ναυτοπροσκοπικής Λέμβου, ΣΕΠ 384 "Αργοναύτης" με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ναυπήγηση της. Παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Παρουσία και επιδείξεις κωπηλασίας, από τις Ναυτοπροσκοπικές ομάδες.
 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

19.00: Παρουσίαση εκθεμάτων:

•Έκθεση Γκραβούρας με θέματα από το έργο: GRAECIAMAIOR

Συλλογή Σοφίας Ζαφραντζά - Vermeulen

• Έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις της  «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016».

του  Ευσταθίου Αθ. Ζαφραντζά, ερασιτέχνη φωτογράφου.

19.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Χαιρετισμός: Αρχιμανδρίτης Εφραίμ – Ηγούμενος Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Συναυλία με τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη».

Σε συνεργασία με τοΔιαδικτυακό περιοδικό«Πεμπτουσία».

Παιδική Χορωδία «Παραμυθία»

του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας. Θα τραγουδήσει και χορέψει Ελληνικούς και Ρωσικούς χορούς. Την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια» του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη, με την Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι.

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ώρα: 17.30 έως 20.30

Καταδύσεις στον χώρο του Λιμανιού από τον Ν.Ο.Β. – Αργοναύτες

Πλεύσεις για το κοινό με τα σκάφη των Προσκόπων

Βραδινή κωπηλασία Προσκόπων με αναμμένους φανούς.

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

20.00: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Παρουσίαση του βιβλίου, που έχει τίτλο: "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ", του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα.

Είναι ένα παιδικό βιβλίο που περιέχει: Αφηγήσεις, παραμυθένια διηγήματα και παραμύθια. Όλα τα κείμενα έχουν ως βάση τα βιώματα του συγγραφέα και γράφτηκαν με αγάπη για τα παιδιά.

Θα γίνει μια όμορφη γιορτή που θα περιλαμβάνει: ομιλία 10΄ από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Μάγο, απαγγελία επιλεγμένων κειμένων από το βιβλίο, μουσική, απαγγελία ποιήματος από  μαθήτρια Στ΄ Δημοτικού, δραματοποίηση παραμυθιού από  ομάδα μαθητών του Γ΄Γυμνασίου Βόλου.

Συνδιοργάνωση: Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.Υπεύθυνοι πολιτιστικών εκδηλώσεων, Αντώνης Αντωνίου και  Κική Δανιηλίδου

21.00: Πραγματοποίηση  μεγάλης συναυλίας στην οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από το Πανελληνίως γνωστό

«Μουσικό Σχολείο Βόλου»

με  μουσικό  πρόγραμμα και τη συνοδεία ορχήστρας.

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του Λιμανιού.

Ώρα: 17.30 έως 20.30

Γνωριμία με το Κανοέ – Καγιάκ & SUP από τον Ν.O.B-Αργοναύτες

Θαλασσινό παιχνίδι Προσκόπων σε όλη την Παραλία.

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

20.00: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μουσική Παιδική Παράσταση

«Λάχανα και Χάχανα».

Τάσος Ιωαννίδης &  Χορωδία   «ΙΩΝΙΑ»

Μαέστρος  Χορωδίας :  Κορνηλία  Φραγκογιάννη

Τα «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους, έρχονται στην πόλη σας, στο Βόλο!

Ο δημιουργός των τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του και συνοδεία “playback”, οδηγεί τα παιδιά σε μια μαθησιακή περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία, γεμάτη γνώση και φαντασία. Τα παιδιά της τοπικής χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» συμμετέχουν τραγουδώντας μαζί του, έτσι η μάθηση  γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Τραγούδια από τα τέσσερα αγαπημένα Σι Ντι, Λάχανα και Χάχανα – 24 Τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί, αλλά και το νέο άλμπουμ Λάχανα και Χάχανα – Τραγουδοτσουλήθρες, που μόλις κυκλοφόρησε θα παρουσιαστούν στην μουσική παράσταση.

Οι θεατές θα συμμετέχουν στην ροή της εκδήλωσης  με διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τα τραγούδια Λάχανα και Χάχανα και η μουσική παράσταση έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά» κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Γευστική βραδιά με την συμμετοχή του κοινού.

Παρουσίαση κατασκευής της «ΑΡΓΟΥΣ» από είδη Ζαχαροπλαστικής!

Διανομή…γλυκών ομοιωμάτων

Παρασκευή και παρουσίαση θαλασσινών μεζέδων.

Προσφορά στο κοινό με τη συνοδεία τοπικού λευκού οίνου.

Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων:

Φοιτητική  Ένωση Κυπρίων Βόλου

Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι»

«Εν Τρικερίω»

21.30 -   Λαϊκό πανηγύρι.

Συμμετέχουν οι Μουσικοί:

Γιάννης Σκαμπαρδώνης - Βιολί

Θάνος Δραγάνης- Λαούτο

Ιάκωβος Μπατσικούδης – Κρουστά

Γιάννης Κούτριας - Τραγούδι

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του Λιμανιού.

Ώρα: 17.30 έως 20.30

Γνωριμία με την Ιστιοπλοΐα τριγώνου «ΟΡΤΙΜΙΣΤ»&«LASER»από τον

Ν.Ο.Β-Αργοναύτες & Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Λιμάνι Βόλου – Χώρος Κεντρικής προβλήτας

21.00 έως 23.00 Περίπλους Παγασητικού , με το πλοίο «Skiathos Express».

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του Λιμανιού.

Ώρα: 17.30 έως 20.30

Γνωριμία με την Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσαςαπό Ν.Ο.Β-Αργοναύτες & Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β &Ι.Ο.Β.Α.Θ

Ανοιχτό Κολυμβητήριο Βόλου

Ώρα: 18.00 έως 20.00

Συνεργασία με Ο.Φ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Επίδειξη στο κοινό που επιθυμεί να ασχοληθεί με το άθλημα της κολύμβησης. Αναλυτικότερα, 15 λεπτά μια βασική θεωρητική εισαγωγή στο άθλημα της κολύμβησης. Ακολουθεί το πρακτικό μέρος όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο νερό και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους με τη βοήθεια  προπονητή.

 

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

21.00: Λιμάνι Βόλου – Χώρος Terminal

Μεγάλη Συναυλία

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του Λιμανιού.

Ώρα: 09.30 έως 12.30

Γνωριμία με την Κωπηλασία

Αγώνας Κωπηλασίας 500 και 1.000 μέτρων έξω από το Λιμάνι.

Συνδιοργανωτές: Ο.Ε.Α. Ν.Α.Β. , Ν.Ο.Β. – Α. και Α.Σ. «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ώρα: 17.30 έως 20.30

Αγώνας κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ώρα: 19.00

Επίδειξη Συγχρονισμένης Κολύμβησης από τον Ν.Ο.Β-Αργοναύτες

 

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,

07.00: Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου         κ. Ιγνατίου.

09.00: Ιερό μνημόσυνο «Υπέρ του Άγνωστου Ναυτικού».

10.30 – 13.00: Εθελοντική Αιμοδοσία υπέρ των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

11.00 έως 22.00: ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Μαγνησίας

Παρουσιάζουν, ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΗΣ ΓΗΣ, την ΠΟΡΕΙΑ, τις ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ τους.

Οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Μαγνησίας που συμμετέχουν είναι:

Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανηλίου – Ομάδα Γυναικών

«Ανηλιώτικα τ’ αλλιώτικα»

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτελεού «Φτελιά»

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλώσσας Σκοπέλου

«Η Γλωσσιώτισσα»

Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού

«Το ρόδι»

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικερίου Νοτίου Πηλίου

Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Δ.Δ. Σέσκλου,

«Το Φτάσμα».

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου, «Εσπερίδες»

20.30:Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κλείσιμο των εκδηλώσεων με Συναυλία των

«Encardia» Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.