Απαγωγή Λεμπιδάκη: Το sms, η απόδειξη ζωής και οι δραματικές διαπραγματεύσεις

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Το sms, η απόδειξη ζωής και οι δραματικές διαπραγματεύσεις

Μαρτυρικές ώρες ζει η οικογένεια Λεμπιδάκη, καθώς συνεχίζεται η "σιγή ιχθύος" από τους απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία. Για άγνωστο λόγο, εδώ και αρκετό καιρό, οι διαπραγματεύσεις με τους δράστες έχουν "παγώσει".

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε τελευταία φορά sms από τους απαγωγείς με τα αιτήματά τους στις 26 Απριλίου . Έκτοτε έχουν περάσει 54 ολόκληρες ημέρες. Κάθε ημέρα περιμένουν να πάρουν ένα μήνυμα, αλλά μάταια. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν για πρώτη φορά μετά την 30η Μαρτίου, οπότε και απήχθη είναι απλά η κορύφωση της απόγνωσης. Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς σταματούν.

«Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Κινητά «φαντάσματα»

Το τελευταίο σημείο που γνωρίζει η αστυνομία ότι βρισκόταν ο 54χρονος επιχειρηματίας, ήταν ο οικισμός Καλέσσα. Είναι το σημείο που οι απαγωγείς του έστησαν ενέδρα.

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ημέρες έως ότου οι απαγωγείς να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον αδερφό του επιχειρηματία κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους. Μέσω sms οι απαγωγείς απαίτησαν 100 εκατ. Ευρώ. Στο επόμενο μήνυμα ζήτησαν 70 και τελικά έριξαν τις απαιτήσεις τους στα 50. Όμως η οικογένεια απάντησε ότι μπορεί να συγκεντρώσει μόνο 8 εκατ. Ευρώ.

"Επαγγελματίες" οι δράστες

Ο εντοπισμός του σημείου εκπομπής των κινητών είναι αδύνατος. Φαίνεται ότι οι απαγωγείς χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μέθοδο κι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ανάμεσα στους δράστες βρίσκεται άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις στην αντικατασκοπία.

Περίπου 20 ημέρες μετά την απαγωγή, οι δράστες έστειλαν στην οικογένεια το πολυπόθητο μήνυμα ζωής του δικού τους ανθρώπου. Σε ένα USB που είχαν αφήσει σε ερημική τοποθεσία, 150 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, είχαν βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να λέει:

«Είμαι καλά. Μου φέρονται σωστά. Δεν μου έχουν κάνει κακό αλλά ζητούν πολλά κι εμείς δεν έχουμε τόσα χρήματα».

Μάλιστα, για να πείσουν οι απαγωγείς την οικογένεια ότι το βίντεο ήταν πρόσφατο έβαλαν τον επιχειρηματία να αναφέρεται  και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος. Αυτή η λεπτομέρεια κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο 54χρονος με τους απαγωγείς βρίσκονται σε κάποιο σημείο στην Κρήτη.

Το τελευταίο sms

Η τελευταία επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια ήταν πριν 54 ημέρες. Ήταν το sms με το οποίο έριχναν τις απαιτήσεις τους στα 50 εκατ.

Από την πρώτη στιγμή κατέστησαν σαφές ότι θέλουν τα λύτρα σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα, κάτω των 50 ευρώ, τα οποία να είναι χρησιμοποιημένα και όχι από συγκεκριμένη σειρά.

antenna, alpha