Αστρονομικά κέρδη για την πλουσιότερη Κινέζα

Αστρονομικά κέρδη για την πλουσιότερη Κινέζα

Το 2005, όταν ο πατέρας της Γιανγκ Χουιγιάν , της μεταβίβασε το μερίδιό του στην κατασκευαστική Country Garden Holdings, η ίδια απέκτησε περιουσία 16 δισ. δολαρίων. Τότε, το περιοδικό Forbes είχε σπεύσει να τη χαρακτηρίσει «πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας». Και όχι άδικα... καθώς κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.

Από το 2014, η εταιρεία της είναι η έκτη μεγαλύτερη κινεζική κατασκευαστική εταιρεία από πλευράς εσόδων. Η αξία της εταιρείας της Χουιγιάν αυξανόταν διαρκώς τα τελευταία χρόνια, χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη που σημείωνε η κινεζική αγορά ακινήτων.

Την περασμένη Παρασκευή, όμως, η αξία της μετοχής της Country Garden εκτινάχθηκε, με αποτέλεσμα καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα να αυξηθεί απότομα ο πλούτος της Χουιγιάν κατά 2,1 δισ. δολάρια και να φθάσει τα 25,6 δισ. δολάρια. Εκτοτε, η 36χρονη Χουιγιάν βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων Κινέζων και εξακολουθεί συνεχώς να αυξάνει την περιουσία της.

Ο πατέρας της Χουιγιάν ήταν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ίδρυσε την Country Garden το 1992, έχοντας πρώτα εργαστεί σκληρά ως αγρότης και ως εργάτης σε κατασκευαστικές εταιρείες. Σήμερα η εταιρεία του έχει εξελιχθεί σε όμιλο και ελέγχει όχι μόνον κατασκευαστικές αλλά και εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, ενώ δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες.

Οι πωλήσεις της Country Garden από συμβόλαια που συνήψε το 2017 έφτασαν στα 550,8 δισ. γουάν, ποσό αντίστοιχο των 85 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 200 ακίνητα πολυτελείας σε όλη την επικράτεια της Κίνας, αλλά και στη Μαλαισία και στην Αυστραλία.

Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει πουλήσει κατοικίες σε τουλάχιστον 1.500.000 άτομα, ενώ απασχολεί πάνω από 70.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.


www.nooz.gr