Αυτό θα είναι το θέμα του φετινού Met Gala!

Αυτό θα είναι το θέμα του φετινού Met Gala!

Το Costume Institute του Metropolitan Museum of Art πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι η φετινή του έκθεση θα εστιάζει στον καθολικισμό και θα έχει τίτλο «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination».

Ανοίγοντας ένα διάλογο μεταξύ των περίτεχνων ιστορικών ενδυμάτων των καθολικών ιερέων και της επιρροής τους στον κόσμο της μόδας, η έκθεση θα καταλαμβάνει τρεις διαφορετικούς χώρους: το Anna Wintour Costume Center, τις μεσαιωνικές γκαλερί του Met στην Πέμπτη Λεωφόρο και τον μουσειακό χώρο The Cloisters.

Περίπου 50 εκκλησιαστικές στολές και αντικείμενα θα μεταφερθούν στη Νέα Υόρκη ως δάνειο από το Βατικανό, πολλές δημιουργίες από τη θρησκευτική συλλογή του Met και περίπου 150 δημιουργίες σχεδιαστών επηρεασμένες από την καθολική θρησκεία και παράδοση θα εκτίθενται σε αυτό που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην ιστορία του μουσείου.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση θα περιλαμβάνει δημιουργίες των Balenciaga, Coco Chanel, John Galliano, Versace, Dolce & Gabbana και Valentino.

H έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 10 Μαϊου, καθορίζοντας το θέμα του πολυαναμενόμενου Met Gala, που σίγουρα θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

πηγή: govastileto.gr