Βολιώτισσα παράδειγμα τιμιότητας – Βρήκε και παρέδωσε μια μικρή περιουσία

Βολιώτισσα παράδειγμα τιμιότητας – Βρήκε και παρέδωσε μια μικρή περιουσία

H Άννα Μιαρίτη, για να τα βγάλει πέρα, φτιάχνει και σερβίρει καφέδες. Ωστόσο, παρ’ ότι είναι άνθρωπος του μεροκάματου, βρήκε χθες και παρέδωσε στην Αστυνομία, μια τσάντα με 20.000 ευρώ περίπου και ένα χρυσό ρολόι αξίας 25.000-30.000 ευρώ…

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί, γύρω στις 11, όπως ανέφερε, μιλώντας στη «Θ» η κ. Μιαρίτη. Σέρβιρε καφέδες στο ΙΚΑ, που βρίσκεται απέναντι από την καφετέρια, που διατηρεί στην οδό Θουκυδίδη 6 κι ενώ υπήρχαν θαμώνες στο κατάστημα. Κάποια στιγμή, συνεχίζει η επαγγελματίας, οι θαμώνες έφυγαν, καθώς αναχώρησε το τρένο και παρατήρησε πως στη γωνία, στο πεζοδρόμιο, υπήρχε πεταμένη μια τσάντα, μαύρου χρώματος και μεγάλης αξίας, ανοιχτή. Όπως δήλωσε η ελεύθερη επαγγελματίας, κάποιοι νεαροί περνούσαν και ξαναπερνούσαν, κοιτάζοντας την τσάντα περίεργα και τότε η ίδια βγήκε και την πήρε. «Έμεινα έκπληκτη, καθώς μέσα σε δύο πλαστικές σακούλες υπήρχαν χρήματα, 500ευρα, 200ευρα και 50ευρα… Την έκλεισα και την άφησα στο μαγαζί… Γύρω στη 1-1.30’ τηλεφώνησα στην Αστυνομία, που μου είπε να την ανοίξω και τότε βρήκα εκτός από τα χρήματα και ένα χρυσό ρολόι αξίας 25.000-30.000 ευρώ, πορτοφόλι με πέντε κάρτες τραπεζών χρυσές, ταυτότητα, διαβατήριο, βιβλιάρια τραπεζών και μπλοκ επιταγών».
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε κατόπιν από αστυνομικό την Ασφάλεια Βόλου, όπου μετέβη με περιπολικό η κ. Μιαρίτη, στην τσάντα υπήρχαν οκτώ χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τέσσερα των 200, 46 των 100 και 210 των 50, συνολικά το ποσό των 19.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βρουν τηλεφωνικά τον κάτοχο της τσάντας και τελικά αυτός εμφανίστηκε γύρω στις 3.30’-4.00’ μ.μ. και την παρέλαβε.

https://e-thessalia.gr