Βόλος: Εξιχνιάστηκε άμεσα απάτη - Συνελήφθη 50χρονος και αναζητούνται δύο συνεργοί του

Βόλος: Εξιχνιάστηκε άμεσα απάτη - Συνελήφθη 50χρονος και αναζητούνται δύο συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε άμεσα απάτη σε βάρος ημεδαπού που διαπράχθηκε στην πόλη του Βόλου - Συνελήφθη ως δράστης 50χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου απάτη σε βάρος 62χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στο Βόλο.

Συνελήφθη ως δράστης σήμερα (13-11-2017) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 50χρονος ημεδαπός για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται για το ίδιο αδίκημα, δύο ακόμη ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 57 και 65 ετών.

Ειδικότερα, ο 50χρονος προσποιούμενος υπάλληλο Τελωνείου το προηγούμενο τριήμερο προσέγγισε τον 62χρονο, με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να του πουλήσει σε συμφέρουσα τιμή ποσότητες κατασχεμένων λιπασμάτων. Στη συνέχεια, ο δράστης μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του που παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες για τη μεταφορά των λιπασμάτων στην Αθήνα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 62χρονο, πείθοντάς τον αρχικά να τους παραδώσει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των (3.900) ευρώ.

Ακολούθως, ο 50χρονος εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Βόλο και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την εκ νέου συνάντηση που είχε με τον 62χρονο προκειμένου να παραλάβει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό, για την ολοκλήρωση της αγοράς και μεταφοράς των λιπασμάτων.

Από την κατοχή του 50χρονου κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.