Βόλος: Το θρυλικό Lido μετατρέπεται σε σούπερ μάρκετ

Βόλος: Το θρυλικό Lido μετατρέπεται σε σούπερ μάρκετ

Ο τελευταίος κινηματογράφος της χρυσής εποχής στον Βόλο, το θρυλικό Lido,

θα δώσει τη θέση του σε σούπερ μάρκετ. Ο χώρος, ο οποίος κάποτε γέμιζε από σινεφίλ προβάλλοντας μεγάλες επιτυχίες, πλέον θα δέχεται πελάτες για να κάνουν τα ψώνια τους. Ο θρυλικός κινηματογράφος, δημιούργημα δύο επιχειρηματιών με όραμα, των αδελφών Κωνσταντίνου και Ευθύμιου Κλημεντόπουλου, λειτούργησε από το 1976 μέχρι το 2011, αρχικά στην οδό Τοπάλη, εκεί που βρίσκεται το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» ιδιοκτησίας των ιδίων και στη συνέχεια στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Γαλλίας, όπου έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος ρημάζει.

Η εταιρεία «Σούπερ Μάρκετ Εγνατία Α.Ε.» αποφάσισε να δώσει ζωή σε ένα κτίριο σύμβολο της πόλης μετατρέποντάς το σε σούπερ μάρκετ. Η λειτουργία της επιχείρησης εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

«Αγκάθι» αποτελεί η έλλειψη χώρου στάθμευσης οχημάτων πελατών, ωστόσο βάσει της υπηρεσιακής εισήγησης δεν αναμένεται να προκύψει πρόβλημα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και βάσει της μελέτης που συντάχθηκε από μηχανικό, «το κατάστημα θα λειτουργεί κυρίως με πελάτες που διαμένουν ή κινούνται στη γύρω περιοχή, επομένως η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του οδικού δικτύου αναμένεται να είναι αμελητέα».

Σύμφωνα με την εισήγηση η στάθμευση θα γίνεται σε παρακείμενους χώρους και θα αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση πελατών και προμηθευτών στην οδό Κ. Καρτάλη. «Για τις ανάγκες τις φορτοεκφόρτωσης υπάρχουν πέντε θέσεις στην οδό Κ. Καρτάλη μεταξύ Γαλλίας και Γαζή, μία στην οδό Γαλλίας.

Για πιθανές ανάγκες στάθμευσης πελατών δηλώνεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν θέσεις του σταθμού αυτοκινήτων επί της οδού Σπυρίδη».

www.taxydromos.gr