Βόλος: Aπαγόρευση απόπλου θαλαμηγού Σαουδάραβα από το λιμάνι λόγω οφειλών

Βόλος: Aπαγόρευση απόπλου θαλαμηγού Σαουδάραβα από το λιμάνι λόγω οφειλών

Αίτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αποφάσισε να υποβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, προκειμένου να απαγορευτεί ο απόπλους της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών.

Για τη σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια», λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων, έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού καθώς κι έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με τέλη και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα κατ΄άρθρο 20 παρ.10 του ν.3622/2007.

Επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. του ΟΛΒ, αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στο Λιμεναρχείο Βόλου για απαγόρευση απόπλου, της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», από το λιμένα Βόλου, όπου είναι ελλιμενισμένο, δεδομένης της ύπαρξης οφειλών λιμενικών τελών προσόρμισης/ελλιμενισμού & παραβολής, έναντι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών – από τον Νοέμβριο του 2017. Η θαλαμηγός «AL DIRIYAH» είναι 80 μέτρων απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα περίπου κι ανήκει σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

pagasitikosnews.gr