Δημ. Τσούτσας: Απάντηση στην "ανακοίνωση" του απερχόμενου Δημάρχου

Δημ. Τσούτσας: Απάντηση στην "ανακοίνωση" του απερχόμενου Δημάρχου

Απάντηση Δημήτρη Τσούτσα στην ανακοίνωση του Δημήτρη Εσερίδη

Απάντηση στην "ανακοίνωση" του απερχόμενου Δημάρχου :
Δημαρχε

Σ ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να απευθυνθείς σε μένα προσωπικά, κάτι σημαίνει αυτό. Άκου λοιπόν...
Η απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο συμβούλιο σαφώς και αφορά τη λήψη δανείου όπως φαίνεται από το έγγραφο που ανέβασα, αν και ο τίτλος που εισήχθη το θέμα ήταν εντελώς παραπλανητικός. Αναφέρεις ότι «το δάνειο βαρύνει το Υπ. Εσωτερικών» αλλά το 43049/19-4-2019 έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών αναφέρει ότι «εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού Δανείου στο Δήμο σας».
Επίσης σίγουρα θα άκουσες ότι η δόση που θα πληρώνουμε είναι 17.500 ευρώ/μήνα τα οποία θα αφαιρούνται αυτόματα από την τακτική επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών. Μη μπερδεύεσαι, το δάνειο βαρύνει εμάς και θα παίρνουμε 17.500 χιλιάρικα λιγότερο κάθε μήνα για τα επόμενα 15 χρόνια για αρχικό κεφάλαιο 870.000 ευρώ, έκλεισες τρομερή συμφωνία αν τα υπολογίσεις, συγχαρητήρια!!! Χαίρομαι που δεν αμφισβητείς ότι παρέλαβες 1.200.000 ταμείο και κατάφερες αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα που έχεις στο ταμείο να μην επαρκούν για τις μισθοδοσίες, γι’ αυτό άλλωστε πρόσφατα σε αναμόρφωση μεταφέραμε έσοδα από άλλη κατηγορία στα τακτικά έσοδα για να «βγει η μισθοδοσία».
Τώρα οι εξυπνάδες για τραπεζώματα και προφορικές συμφωνίες εμένα ειδικά ξέρεις ότι δε με αγγίζουν και δε με αφορούν καθόλου. Για τα δε ‘’τραπεζώματα’’ να σου θυμίσω μάλιστα ότι έχεις το…πανελλήνιο ρεκόρ κόστους τραπεζωμάτων με τα 7,5 χιλιάρικα για το μεσημεριανό του Προκόπη Παυλόπουλου το 2017 στον Αλμυρό. Δε μιλάω για τα 8.252,00 που στοίχισαν τον Οκτώβρη του 2016 τα κουλουράκια και το φαγητό ενός συνεδρίου γιατί εκεί τουλάχιστον ήταν 2 ημέρες. Επίσης θέλω να μου εξηγήσεις πως κατάφερες να κατασκευάσεις ένα προκάτ ξυλόσπιτο (μην ακούς αυτούς που το λένε κουκλόσπιτο, θέλουν να σε στεναχωρήσουν) με περίπου 2.100/τ.μ. ενώ οι αντίστοιχοι προμηθευτές ‘’πουλάνε’’ από 650-1.000 ευρώ/τ.μ.. Τέλος σου εύχομαι ολόψυχα ο πειθαρχικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη για κάποιες πράξεις σου να μην έχει άσχημη εξέλιξη, η ‘’ανθρωποφαγία’’ δεν οδηγεί πουθενά. Κλείνοντας, (γιατί δε θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα, ακολουθούν άλλα) σου θυμίζω ότι οι εκλογές είναι για το 2019-2023, και αφού είσαι υποψήφιος τελικά, αν και κάποτε ορκιζόσουν ‘’μία φορά θέλω, ψηφίστε με’’ , ασχολήσου με το τι θα κάνεις εσύ για το Δήμο και πες μας επιτέλους το…όραμα σου.