Διάσωση τραυματία στον Όλυμπο με επιχείρηση που θυμίζει… επικίνδυνες αποστολές

Διάσωση τραυματία στον Όλυμπο με επιχείρηση που θυμίζει… επικίνδυνες αποστολές

Δύο βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης και αεροδιακομιδής συνανθρώπων που βρίσκονταν σε ανάγκη έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η πρώτη περίπτωση είναι από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017, όταν ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από καταφύγιο στον Όλυμπο, 50χρονο Τσέχο πολυτραυματία.

Αξίζει να προσέξετε στο βίντεο τις ικανότητες που προφανώς διαθέτει ο χειριστής του ελικοπτέρου που μην βρίσκοντας κάποιο επίπεδο σημείο να προσγειώσει το ελικόπτερο, το ακουμπά, πότε με τις δύο ρόδες και έχει την τρίτη να αιωρείται και πότε ακουμπά τον μπροστινό τροχό και έχει τους δύο οπίσθιους να αιωρούνται.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Μίκρας, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη περίπτωση είναι από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017, όταν ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το φορτηγό πλοίο «EGELANTIERSGRACHT», που έπλεε πέντε ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της νήσου Ικαρίας, 64χρονο Ολλανδό ασθενή, μέλος του πληρώματος. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

http://www.newsbeast.gr