Διπλή «καμπάνα» για συνωτισμό στα Παλιά Βόλου

Διπλή «καμπάνα» για συνωτισμό στα Παλιά Βόλου

Διπλή… «καμπάνα» ήχησε προχθές Πέμπτη το βράδυ στη συνοικία των Παλαιών,

ένα από τα ενεργά στέκια στον χώρο της εστίασης στον Βόλο. Μεταμεσονύχτια επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ, παρουσία Αστυνομίας, αποκάλυψε «συνωστισμό», με τους ελεγκτές να επιβάλλουν πρόστιμο 10.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα δύο καταστήματα εστίασης καθώς και ποινή δεκαπενθήμερου «λουκέτου».

Ενσταση για τα πρόστιμα και τα λουκέτα θα καταθέσουν καταστηματάρχες στους οποίους βεβαιώθηκε παράβαση ότι εστίαζαν επιπλέον άτομα από αυτά που προβλέπονται με βάση τα τετραγωνικά που αναγράφονται στην άδεια των καταστημάτων κι όχι με βάση αυτά που εκμεταλλεύονται σύμφωνα με τη δυνατότητα που δόθηκε μέσω ΦΕΚ με την άρση της καραντίνας.

Ο ξαφνικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τη Λάρισα παρουσία Αστυνομίας έγινε προχθές Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα και διήρκησε σχεδόν μία ώρα. Καταστηματάρχες, που είδαν τους φάρους της Αστυνομίας, θορυβήθηκαν ότι θα γίνει έλεγχος για τη μουσική και η πρώτη κίνηση ήταν να κατεβάσουν τον ήχο.

Οπως λένε επαγγελματίες της περιοχής, οι έλεγχοι της Αστυνομίας στην πιάτσα εστίασης των Παλαιών είναι σχεδόν καθημερινοί και αφορούν στη μουσική μετά από καταγγελίες που γίνονται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανο Στεφάνου, το κλιμάκιο ελέγχου ήξερε πού πήγαινε. Μπήκε στο πρώτο μαγαζί και ζήτησε την άδεια του καταστήματος στην οποία αναγράφονται τα τετραγωνικά. Με βάση τον κανόνα ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά μέτρα, μέτρησαν θαμώνες και έβγαλαν συνωστισμό. Το ίδιο έγινε και στο επόμενο κατάστημα και σε ένα τρίτο που οριακά, για τρία άτομα γλίτωσε το πρόστιμο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν με βάση τον αριθμό ατόμων που βρίσκονταν στις επιχειρήσεις, τα τ.μ. των οποίων αποκαλύφθηκαν μέσα από τις άδειες των καταστημάτων. Οταν οι συνάδελφοι τους είπαν ότι εκμεταλλεύονται επιπλέον χώρο με βάση τα τ.μ. που τους δίνει δυνατότητα ο Νόμος στη μετά την καραντίνα εποχή, η αιτιολογία τους δεν έγινε αποδεκτή. Κι εμείς διερωτόμαστε, ισχύει ή δεν ισχύει η επέκταση υπό όρους των καταστημάτων σε κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις;», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
www.taxydromos.gr