Δράσεις Ε.Ο.Σ. Αλμυρού τμήμα χιονοδρομίας και ορειβασίας

Δράσεις Ε.Ο.Σ. Αλμυρού τμήμα χιονοδρομίας και ορειβασίας

(Χιονοδρομία) Γεμάτο δράσεις αλλά και διακρίσεις ήταν το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού. Στους Πανελλήνιους αγώνες Παίδων & Κορασίδων 1 & 2 που έγιναν στο Παρνασσό, αν και συμμετείχαμε με έναν/μία εκ των τεσσάρων αθλητών της κατηγορίας, η αθλήτρια του συλλόγου μας Ιωάννα-Αφροδίτη Ταστσόγλου επιβεβαιώνοντας τη πολύ καλή της κατάσταση ανέβηκε δις στο 2ο σκαλί του βάθρου τόσο τη πρώτη μέρα στο σλάλομ (SL) όσο και τη δεύτερη μέρα στη γιγαντιαία κατάβαση (GS). Υψηλό το επίπεδο των αγώνων, έντονος ο συναγωνισμός, πολλές οι συμμετοχές! Συμμετείχαν 15 συνολικά σωματεία με 125 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Οι επιδόσεις αυτές και τα δύο ασημένια μετάλλια εξασφάλισαν στηναθλήτριά μας για 3η συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή της με την Ελληνική Ομοσπονδία στο διεθνή αγώνα νέων στο Abetone της Ιταλίας! Η αθλήτριά μας το αμέσως επόμενο διήμερο, στις 22 & 23 Μαρτίου, συμμετείχε σε έναν ακόμα διεθνή αγώνα στο εξωτερικό & συγκεκριμένα στη Βουλγαρία – Bansko (PIBA CUP, U14 & U16) όπου τη πρώτη μέρα (22/3) στη γιγαντιαία κατάβαση (GS) «άγγιξε» το βάθρο και κατέλαβε τη 4η θέση μεταξύ 19 αθλητριών από 7 χώρες! Ενώ τη δεύτερη μέρα στο σλάλομ (SL) κατετάγει στην 6η θέση. Παράλληλα, οι «μικροί» του συλλόγου μας (τέσσερις εκ των πέντε αθλητών μας, οι: Σελανίκης Β, Παπαρρίζος Μ, Μουστρούφης Δ. & Τολιοπούλου Μ.) συμμετείχαν στο Πανελλήνιο αγώνα Παμπαίδων - Παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Χ/Κ Βασιλίτσας (Γρεβενών) το ίδιο Σαββατοκύριακο (19 & 20/3) συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα, αποκομίζοντας τις ανάλογες εμπειρίες για τη συνέχεια. Η αποστολή του συλλόγου βρέθηκε στα Γρεβενά από τη Παρασκευή (18/3) όπου έγινε και προπόνηση στο συγκεκριμένο Χ/Κ. Το Σάββατο 19/3 το πρωί, έγινε ο αγώνας compi (συνδιασμός γιγαντιαίου και σλάλομ) με τη συμμετοχή και παρουσία 68 περίπου αθλητών από 12 σωματεία!  Ενώ τη Κυριακή 20/3 έγινε ο αγώνας της γιγαντιαίας κατάβασης. Με τη λήξη των αγώνων της 1ης ημέρας των «μικρών» και στο ίδιο Χ/Κ (Βασιλίτσας) πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας της χιονοσανίδας «1ο Κύπελλο Ελλάδος ΑΓΕΝ & Π-Κ PGS (παράλληλο)». Και σε αυτόν τον αγώνα ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού συμμετείχε με δύο αθλητές του (συμμετείχαν οι κ.κ. Μυλωνάς Ηλ.& Μυλωνάς Χρ.). Ήταν ένα από τα μόλις πέντε σωματεία που «κατέβασαν» αθλητές για τον αγώνα της χιονοσανίδας. Συνέπεια αυτών των λίγων συμμετοχών ήταν να αναβληθεί ο Πανελλήνιος αγώνας της επόμενης ημέρας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αθλητές, προπονητές, συνοδούς, μέλη Δ.Σ. και φυσικά στους γονείς για τη προσπάθειά τους και τη στήριξή τους στο σύλλογο σε μια δύσκολη χρονιά!

(Ορειβασία) Τη 1η κοινή τους συνάντηση πραγματοποίησαν οι σύλλογοι της Θεσσαλίας τη Κυριακή 20/3 στα Τρίκαλα και στον ορεινό όγκο της Νεράϊδας - κορυφή "Μπουντούρα" στα 2.074μ. Συνδιοργανωτές της συνάντησης οι σύλλογοι του νομού Τρικάλων, ΣΠΟΡΤ, ΣΟΧΤ, ΟΠΟΠ, ΟΛΚ. Παρόν και σε αυτή τη συνάντηση ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού. 9μελής η ορειβατική μας ομάδα, η οποία εκκίνησε από τον Αλμυρό νωρίς το πρωί για το σημείο συνάντησης & εκκίνησης της διαδρομής, λίγο πριν από το χωριό Περτούλι στα 1140μ. Για 1 ώρα η πορεία ήταν μέσα σε πυκνό ελατοδάσος και στη συνέχεια σε αλπικό χιονισμένο τοπίο. Χρειάστηκαν άλλες 2 ώρες και κάτι για τη κορυφή "Μπουντούρα" στα 2.074μ. του Όρους Νεράϊδα. Η θέα μοναδική και ο καιρός σύμμαχος (ηλιόλουστη μέρα). Οι ολόλευκες "Ελληνικές" Άλπεις απλώνονταν μπροστά μας! Τριγγία, Κάλτσα, Καπ Γκρας, Λάκμος ή Περιστέρι, Κακαρδίτσα, Τζουμέρκα, Αυγό, Μαρόσα, Λουπάτα, Τύμπανο, Χατζή, Ντελεδήμι, Καράβα, Κόζιακας κ.α. Έγινε και ενημέρωση από τους διοργανωτές της ανάβασης και μοιράστηκε και "λουκουμάκι". Αναμνηστικές φωτό και επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Ο συνολικός χρόνος ανάβασης ήταν 3 ώρες και 10 λεπτά ενώ για τη κατάβαση χρειάστηκαν μόλις 2 ώρες! Οι συμμετοχές των συλλόγων άγγιξαν τις 140 σύμφωνα με τους διοργανωτές!

Ο θεσμός των κοινών Θεσσαλικών αναβάσεων είναι σχετικά πρόσφατος, μετρά ήδη το πέμπτο έτος (η επίσημη συνάντηση γίνεται στο τέλος του Σεπτέμβρη) και πλέον προγραμματίζονται τέσσερις συναντήσεις, μία κάθε τρίμηνο, μέσα στο έτος, οι οποίες γίνονται εναλλάξ σε κάθε νομό της Θεσσαλίας και οργανώνονται από τους τοπικούς ορειβατικούς συλλόγους. Σκοπός αυτών των κοινών συναντήσεων είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σωματείων της Θεσσαλίας, η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων για θέματα του χώρου. Επίσης δίνουν τη δυνατότητα γνωριμίας με νέες ορειβατικές διαδρομές ανά τους νομούς οι οποίες στη συνέχεια προστίθενται στα προγράμματα των συλλόγων. Ήταν μια ορειβατική συνάντηση που σε συνδιασμό με το χιονισμένο τοπιό και το καλό καιρό ικανοποίησε όλους τους συμμετέχοντες!
Πάντα Ψηλά!

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού