Εικόνες εγκατάλειψης καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου

Εικόνες εγκατάλειψης καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου

Την εγκατάλειψη του Πλατάνου από τη Δημοτική Αρχή του Αλμυρού καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Θ. Χριστοδούλου. Δρόμοι, καθαριότητα και γενικά κάθε επίπεδο που αφορά στον τομέα της καθημερινότητας έχει «υποχωρήσει» με τον πρόεδρο να τονίζει πως κανείς δεν ενδιαφέρεται.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πλάτανος είναι απλά και θα μπορούσαν να λυθούν μέσα από πνεύμα συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως δεν επιδεικνύεται κανένα πνεύμα συνεργασίας.

Ο Πλάτανος, είναι μια Τοπική Κοινότητα, όπου πριν από τις δύο Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις είχε έσοδα, περίπου, 264 εκατομμύρια σε δραχμές. Σήμερα, είμαστε έρμαια, της διάθεσης του εκάστοτε δημάρχου για να μπορέσουμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία ή να συμμορφώσουμε το παραλιακό μέτωπο, όπου στην κυριολεξία, αυτή τη στιγμή, έχουν σηκωθεί τα τσιμέντα, η άσφαλτος έχει καταστραφεί, ενώ δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός, εν έτη 2018.
Επιπροσθέτως, για να δώσουμε ένα παράδειγμα της απαξίωσης, συμπεριλαμβάνουμε κάθε χρόνο στο Τεχνικό Δελτίο Έργων, την αποκατάσταση βατότητας στη διάβαση του «Αϊ Γιαννάκη» στο Πλατανόρεμα. Αυτή η υπόθεση εκκρεμεί για περισσότερο από μία δεκαετία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε.
Επίσης για 150 μέτρα αγωγού, έργο ελάχιστου οικονομικού κόστους δεν μεταφέρεται νερό στο γήπεδο ώστε να αποσυμφορηθεί η πομόνα του γηπέδου που προμηθεύει με πόσιμο νερό το χωριό.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ως Κοινότητα, λαμβάναμε μερικούς τόνους χαλίκι από την ΑΓΕΤ κάθε χρόνο, με το οποίο στρώναμε αγροτικούς δρόμους, ώστε να έχουν πρόσβαση οι συντοπίτες μας, στα κτήματά τους. Δώσαμε «προίκα» στον Δήμο Αλμυρού, χάσαμε εμείς τα οφέλη μας», τόνισε.

Εδώ και μερικά χρόνια ο Πλάτανος εντάχθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα καθαριότητας, όπου το κάθε σπίτι προμηθεύτηκε από ένα κάδο απορριμμάτων και έναν ανακύκλωσης, προκειμένου να βγάζει τα σκουπίδια του και να αποφεύγονται εικόνες απαράδεκτες με σακούλες έξω από τον κάδο και …κρεμασμένες στις σίτες.
«Δυστυχώς, η εικόνα αυτή τη στιγμή, είναι ακριβώς αυτή που – υποτίθεται – θα διόρθωνε το πρόγραμμα. Από την άλλη, γυρίσαμε δεκαετίες πίσω, μιας και τα σκουπίδια βγαίνουν σε τσουβάλια και σε σακούλες στα πεζοδρόμια και όχι μόνο.
Επίσης σε όλα τα καταστήματα δόθηκαν μεγάλοι κάδοι, αλλά με την προϋπόθεση να τους διατηρούν σε ιδιόκτητο χώρο. Δυστυχώς, οι κάδοι …περιφέρονται μέσα στην Πλατεία του χωριού και προσφάτως βγήκαν και στους …δρόμους. Η εικόνα αποκαρδιωτική, τουλάχιστον.

Αν και έπρεπε να έχουμε ερωτηθεί από τον Δήμο και την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, εάν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι από την εφαρμογή του προγράμματος και τα προβλήματα που δημιουργούνται ή επιλύονται, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.
Εν κατακλείδι, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι ότι αρκετοί συγχωριανοί ρίχνουν τα σκουπίδια τους ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία, σε αγροτικές περιοχές κυρίως, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες χωματερές. Αποκαρδιωτική εικόνα», σημείωσε.
Όπως ο ίδιος είπε, ο «Κλεισθένης» έρχεται να αντιμετωπίσει χρονίζοντα προβλήματα που εκπορεύονται από τη λογική του εκάστοτε δημάρχου να υλοποιεί έργα και να προχωρά σε παρεμβάσεις, μόνο εάν αυτές εμπεριέχουν ψηφοθηρικό όφελος για τον ίδιο.

«Θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην ενός ανδρός αρχή. Και νομίζω ότι υπάρχουν πρόνοιες για το θέμα αυτό, με την εφαρμογή απλής αναλογικής από τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Επιπλέον, υπάρχει πρόνοια, για ανταπόδοση μέρος των δημοτικών τελών που πληρώνουμε όλοι, για κάθε χωριό του κάθε Δήμου, ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό, θα μπει ένας φραγμός στην εγκατάλειψη και στην απαξίωση των μικρών οικισμών και χωριών του Δήμου μας, μιας και θα γίνονται υποχρεωτικά κάποια έργα και σε αυτά.
Σήμερα, στο χωριό μας δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού.
Ευελπιστώ να προχωρήσει το Νομοσχέδιο, να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων και να αποτελέσει και επίσημα Νόμο του Κράτους».