Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ανάσταση από την «Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης» του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ανάσταση από την «Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης» του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης

«ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ»

Παρουσίαση – αφιέρωμα στο πανανθρώπινο και πολυδιάστατο μήνυμα του θαυμαστού γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού.
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης από την «Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, παρουσίαση αφιέρωμα στην Ανάσταση του Κυρίου με λογοτεχνικά κείμενα, video με αναστάσιμα τραγούδια και φωτογραφίες από πίνακες, βιβλία και κάρτες με θέμα το Πάσχα.

Μέσα από αυτά, δηλαδή με λόγο ήχο και εικόνα και σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και ψυχικής ευφορίας παρουσιάστηκαν κάποιες από τις πολλές διαστάσεις, που έχει για τους ανθρώπους το πανανθρώπινο μήνυμα της Αναστάσεως, καθώς απευθύνεται στο παρελθόν με την ιστορία και τις προσωπικές μνήμες, στο παρόν με τα βιώματα και τις κοινωνικές σχέσεις και στο μέλλον με τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και την ελπίδα.

Παράλληλα με αναφορά στις πολλές εικόνες της Παναγίας, πραγματοποιήθηκε μικρό αφιέρωμα στην παγκόσμια γιορτή της μητέρας, που τιμάται τη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Το σκηνικό της παρουσίασης πλαισίωναν αγιογραφίες, δημιουργίες της κ. Καίτης Τέφογλου, και αφίσες με πίνακες του ELGRECO. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της «Λέσχης Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης»: Χρύσα Μαρδάκη, Φωτεινή Σαρακατσάνου, Ελένη Κότση, Δέσποινα Κακασή, Λένα Μπελεγρίνη, Καίτη Τέφογλου, Ευγενία Παρίση, Μαρουλία Ζουρούδη, Εύη Μπάκα.

 Παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γεώργιος Γιαννιός, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Δαλακούρας Ηλίας, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου και πλήθος κόσμου. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Χρύσα Μαρδάκη