Εκδήλωση της Μαρίας Μαυραντζά με θέμα: "Θέλουμε ένα Δήμο Αλμυρού χωρίς αδέσποτα"

Εκδήλωση της Μαρίας Μαυραντζά με θέμα: "Θέλουμε ένα Δήμο Αλμυρού χωρίς αδέσποτα"

Την Δευτέρα 13 Μαϊου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κ.Μαρίας Μαυραντζά με θέμα: "Θέλουμε ένα Δήμο Αλμυρού χωρίς αδέσποτα".

Η εκδήλωση έγινε στο "Αρχοντικό" δάσος Κουρί και συντονιστής ήταν ο κ.Φώτης Χατζηδημητρίου ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο. Στη συνέχεια ο κτηνίατροςκ.Ηλίας Διαμαντής, ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης για τα αδέσποτα της περιοχής, προτείνοντας λύσεις.

Τον λόγο πήρε η κεντρική ομιλήτρια κ.Μαυραντζά, ξεκινώντας με αυτή τη φράση: "Η καρδιά ενός σκύλου χτυπά 10.000 φορές περισσότερο από ενός ερωτευμένου ανθρώπου όταν βλέπει το αφεντικό του".

Η κ.Μαυραντζά τόνισε πόσο σημαντικό είναι ένα σκυλάκι για τον άνθρωπο σε ψυχολογικό επίπεδο και όχι μόνον, αλλά ακόμη και στην ωρίμανση ανοσοποιητικού συστήματος ενός παιδιού μετά από έρευνες στην Αμερική.

"Από την εμπειρία στον δήμο Αλμυρού έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δήμος μπορεί να αναλάβει σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία ομάδες και πολίτες τα προγράμματα φροντίδας αδέσποτων ζώων στην επικράτειάς", επισήμανε η κ.Μαυραντζά.

Στη συνέχεια ανέφερε τις υποχρεώσεις των ιδιωτών και τον τρόπο σήμανσης, αλλά και την αρμοδιότητα του δήμου όσο αναφορά την περισυλλογή των αδέσποτων και τη δημιουργία καταφυγίων σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Κλείνοντας, η κ.Μαυραντζά έδωσε μία υπόσχεση: "Εγώ, το μόνο που θα υποσχεθώ είναι ότι θα βοηθήσω, θα προσπαθήσω για το καλύτερο και αυτό θα το κάνω με όλη την δύναμή μου για ένα καλύτερο μέλλον του δήμου όπου μεγάλωσα και ανήκω. Εξάλλου, το κάνω και στην καθημερινότητά μου εθελοντικά τα τελευταία 2 χρόνια που ζω μόνιμα στον Αλμυρό".

"Για να λυθεί το θέμα αδέσποτα χρειάζεται η συνεργασία όλων μας ανεξάρτητα από κόμματα, ιδεολογίες και προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες. Όλοι μαζί και ενωμένοι πρέπει να βοηθήσουμε", σημείωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Δημοτική Πρωτοβουλία" του Βαγ. Χατζηκυριάκου.