Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για την αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για την αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για την αποτίμηση του έργου της τριετούς πορείας καθώς και των προτάσεων-προγραμματισμού για το υπόλοιπο της θητείας, της δημοτικής αρχής Αλμυρού, πραγματοπιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης αναφέρθηκε αρχικά στη συμπεριφορά των δημοτικών υπαλλήλων με την οποία ήρθε αντιμέτωπος στην αρχή της θητείας του. Σημείωσε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που δεν τηρούσαν το ωράριο, ενώ άφηναν την εργασία τους για να πάνε για καφέ. Στη συνέχεια μίλησε για τις πράξεις συγκεκριμένου υπαλλήλου και για το κτίσμα πάνω στο πυροφυλάκειο στο Τσατάλι το οποίο και γκρεμίσθηκε.

Για το καφενείο του ΚΑΠΗ, ο δήμαρχος είπε ότι είχε φτάσει να έχει ετήσια έσοδα 2.000 ευρώ και έξοδα 70.000, ενώ διαπιστώθηκε έλειμμα 27.000 ευρώ στο ταμείο. Αυτό οδήγησε στην απόφαση να κλείσει.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή και για παρατυπίες που υπήρχαν στο ταμείο του δήμου, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία πήγαν στον εισαγγελέα ο οποίος δέταξε έλεγχο. Συμπλήρωσε ότι με αποφάσεις του δικαστηρίου, ο δήμος έχει πληρώσει 314.000 ευρώ για έργα της θητείας Χατζηκυριάκου για τα οποία δεν υπάρχει σύμβαση, μελέτη ή παραλαβή, αλλά έγιναν με προφορική συμφωνία.

Επίσης επιτέθηκε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν για κατάτμηση του έργου που έγινε στον αγωγό Καρυάς αλλά και για την καταγγελία που οδήγησε στην κατάσχεση του φορτηγού του δήμου, σε έλεγχο που έγινε έξω από το Κουρί.  Ο κ. Εσερίδης τόνισε ότι δεν φοβάται να συγκρουσθεί και η αντιδρασή του θα είναι "οφθαλμός αντί οφθαλμού".

Στη συνέχεια έκανε ένα απολογισμό των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με επιτυχία όπως το Ράλι Αλμυρός και τους αγώνες Jet ski στην Αμαλιάπολη, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν με χαμηλό κόστος. Τόνισε ότι υπάρχει νοικύρευμα των οικονομικων και υπάρχουν 2,9 εκ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου.
Ανταποδοτικά έσοδα αό μγάλες επιχειρήσεις.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που είναι σε εξέλιξη και όσω έχουν προγραμματιστεί ;όπως  αποχετευτικό Σούρπης που είχε απενταχθεί, δίκτυο ύδρευσης Αλμυρού Ευξεινούπολης, επέκταση νηπιαγωγείου Σούρπης, κατασσκευή σκεπαστής Λαικής Αγοράς, ξύλινο κτίριο στο Κουρί,  Αμαξοστάσιο δήμου, φωτοστικά led στο δημοτικό φωτισμό, νομιμοποίση 95% αυθαιρέτων δημοτικώ κτιρίων, ασφαλτόστρωση δρόμο Πηγάδι-Λουτρό, μελέτη για δρόμο Νηές-Πτελεός, αναπλαση εισόδων Αλμυρού -κυκλικός κόμβος στο 3ο δημοτικό, θέατρο στα Πλατάνια και ολοκλήρωση κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου, βιολογικοι Πτελεός-ΑΧίλλειο-αγ. Θεόδωροι, ενάλιες αρχαιότητες Αμαλιάπολη, μελέτες για βιοκλιματικές πλατείες Ευξεινούπολης-Πλατάνου, ολοκλήρωση πλατείας Αλμυρού και λίμνες Ζερελια. Για την πλατεία και τα Ζερέλια ανέφερε ότι είναι έργα της προηγουμένης δημοτικής αρχής, αλλά η Λιμνοδεξαμενή Ξηριά σημείωσε ότι είχε αρχίσει η διαδικασία επί ημερών του, ως πρόεδρος της Ευξεινούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: