Εξαπάτησε συγγενείς ιερέων σε Αλμυρό και Αϊδίνι

Εξαπάτησε συγγενείς ιερέων σε Αλμυρό και Αϊδίνι

Προσποιούταν τον εκπρόσωπο του Ταμείου Κληρικών Ελλάδος (ΤΑΚΕ) και εξαπατούσε

συγγενείς ιερέων ένας 51χρονος από την Αχαΐα, που καταδικάστηκε χθες ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με ποινή φυλάκισης 30 μηνών, τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Ο 51χρονος τον Ιανουάριο του 2014 φέρεται να είχε εξαπατήσει δύο συγγενείς ιερέων στον Αλμυρό και στο Αϊδίνι Μαγνησίας. Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση προσποιούμενος τον εκπρόσωπο του ΤΑΚΕ είχε τηλεφωνήσει σε μια ηλικιωμένη χήρα, της οποίας ο κουνιάδος είναι ιερέας. Της είχε πει ότι ο κουνιάδος της δικαιούταν χρήματα ως αποζημίωση από το Ταμείο, ποσό που ανερχόταν στις 26.000 ευρώ. Η ηλικιωμένη ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα και ο 51χρονος της ζήτησε και τελικά έλαβε μέσω τραπεζικού λογαριασμού 3.800 ευρώ, προκειμένου να τα λάβει γρήγορα τα χρήματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η ηλικιωμένη τα κατέβαλε, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό, αλλά αποζημίωση δεν έλαβε… Στη δεύτερη περίπτωση στο Αϊδίνι ο 51χρονος τηλεφώνησε στον γιό ιερέα, προσποιούμενος πάλι τον εκπρόσωπο του ΤΑΚΕ και του δήλωσε ότι δικαιούταν ο πατέρας του αποζημίωση 18.650 ευρώ… Μάλιστα τον έπεισε να του δώσει 4.880 ευρώ ως προμήθεια για την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής του ποσού της αποζημίωσης… Χθες στο Δικαστήριο ήταν παρούσα η χήρα, ενώ απουσίαζε ο γιος του ιερέα της δεύτερης υπόθεσης. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή, αλλά τελικά το Μονομελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με το ελαφρυντικό του λευκού ποινικού μητρώου του 51χρονου.

e-thessalia.gr