Επίσκεψη τμήματος του ΕΠΑΛ Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού (φωτο)

Επίσκεψη τμήματος του ΕΠΑΛ Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού (φωτο)

Επίσκεψη τμήματος του ΕΠΑΛ Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 το τμήμα Α1 του ΕΠΑΛ Αλμυρού, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού κύριο Εσερίδη Δημήτριο στο πλαίσιο της δράσης τους για το μάθημα Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας… Μια σύγχρονη μάστιγα…  Τίτλος της εργασίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ» που αποτελεί συγχρόνως και φωνή προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα από τα απειλητικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά αίτια, το σημαντικότερο από αυτά είναι  τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Με αυτό το θέμα ασχολείται και η ομάδα.

Είναι γεγονός πως τα πλαστικά σκουπίδια προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον πλανήτη, στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο.

Επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλμυρού για να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να ακούσουν την άποψή του αλλά και τη δράση του Δήμου για μια πιο καθαρή πόλη.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο δ/ντης του ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος και οι διδάσκοντες καθηγητές κα Χατζηχαραλάμπους Ζωή και Σακομήτρος Παναγιώτης.

Προλόγισε  ο κος Καπράνας Γεώργιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμυρού για τη φιλοξενία του.
Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος έκανε μια αρχική τοποθέτηση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό δράττοντας -όπως είπε- την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ακολούθως ο κος Σακομήτρος Παναγιώτης αναφέρθηκε στη δράση των μαθητών και στη φιλοσοφία του θέματος με το οποίο ασχολούνται.

Τον λόγο είχε αμέσως μετά ο κος Εσερίδης ο οποίος αναφέρθηκε σε καθημερινά περιστατικά όπως για παράδειγμα να βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια στις σκάλες του δημαρχείου ενώ δίπλα υπάρχει καλάθι, μίλησε για τον καθαρισμό της περιοχής έως την παραλία ενώ τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της ρίψης μπουκαλιών από φυτοφάρμακα η οποία αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

«Η δική μας γενιά – είπε στα παιδιά- έκανε μεγάλη  ζημιά αλλά το μέλλον είστε εσείς…να μη συνεχίσετε τη δική μας νοοτροπία, μην αντιγράφετε τους μεγάλους  αλλά να αλλάξετε το δικό σας αύριο».

Τέλος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την τόσο μεγάλη  χρήση πλαστικού.

Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο για τη φιλοξενία του.