Επτά άτομα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από φάκελο με ύποπτη σκόνη – Εξετάζεται το περιεχόμενό του

Επτά άτομα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από φάκελο με ύποπτη σκόνη – Εξετάζεται το περιεχόμενό του

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου, για ένα φάκελο που έφτασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με παραλήπτη την Πρύτανη κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, ο οποίος περιείχε μία ύποπτη σκόνη.

Ο φάκελος και η σκόνη που περιείχε προκάλεσε σοβαρές ενοχλήσεις σε επτά άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο αυτό – αναπνευστικά προβλήματα και ενοχλήσεις στη βλεννογόνο τους – και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υγεία τους βελτιώνεται και ίσως η περίεργη σκόνη να τους προκάλεσε κάποια αλλεργικά συμπτώματα τα οποία σιγά – σιγά υποχωρούν.

Την ίδια ώρα σε καραντίνα τέθηκε και το κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο λόφο του «Ξενία» το οποίο φυλάσσεται από άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ ο φάκελος με την ύποπτη σκόνη παραμένει φυλασσόμενος στο γραφείο της Γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Φυσικά άμεση ενημέρωση είχαν τα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα και από χτες αργά το βράδυ έχουν φτάσει στη Μυτιλήνης κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), επιστήμονες από το Δημόκριτο και ίσως στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, ο φάκελος, ο οποίος παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκε με C-130 και εξετάζεται στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η Πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

πηγή:zougla.gr