Εφτασε η ώρα της κρίσης... για την 32η Ταξιαρχία

Εφτασε η ώρα της κρίσης... για την 32η Ταξιαρχία

Μέσα στον Μάρτιο, και αφού ολοκληρωθούν οι κρίσεις των στρατιωτικών αρχών που ξεκινούν

την ερχόμενη εβδομάδα στο ΚΥΣΕΑ, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ώστε να πέσουν οι υπογραφές για τη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα.

Ήδη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν στην ανακοίνωση της ιδρύσεως της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, που ουσιαστικά, όπως τόνισε προχθές μιλώντας σε στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, « θα οδηγήσει στην εναρμόνιση με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων - υβριδικών απειλών και προκειμένου να δύνανται να εκτελούν με επιτυχία όλα τα επιχειρησιακά έργα που απορρέουν από την αποστολή τους».

«Δημιουργούμε», συνέχισε ο κ. Καμμένος, «δηλαδή ένα Special Forces Joint Command, το οποίο θα ακολουθηθεί από τον νέο ρόλο που θα παίξει η ΑΣΔΕΝ στο Αρχιπέλαγος και την πλήρη αναδιοργάνωση των πεζοναυτών μας», αναφερόμενος φυσικά στην αλλαγή της στρατιωτικής δομής που αφορά στους πεζοναύτες, και την οποία είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μαζί με τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου Στρατού για μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η μετεγκατάσταση από τον Βόλο θα γίνει όχι στον Αυλώνα, αλλά στη ναυτική βάση της Σαλαμίνας, διότι κρίθηκε πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση, αφού εκτός όλων των άλλων δίνεται η δυνατότητα η 32η Ταξιαρχία να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για αποβίβαση στα Ταχέα Σκάφη και την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου.

Σε πρώτη φάση, η μετεγκατάσταση του 521 Τάγματος Πεζοναυτών θα ξεκινήσει με τη μετακίνηση της 32ης Μονάδας Τεθωρακισμένων και της 32ης Μοίρας Πυροβολικού, που σήμερα βρίσκονται στη Λάρισα αλλά επιχειρησιακά ανήκουν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός περιλαμβάνεται στην πρόταση που απέστειλε η 32η Ταξιαρχία στο Γενικό Επιτελείο Στρατού πριν από περίπου ένα μήνα.

πηγη: www.taxydromos.gr