Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Βόλου- Βούτηξαν πυροσβέστες για να τον σώσουν

Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Βόλου- Βούτηξαν πυροσβέστες για να τον σώσουν

Σκηνές που κόβουν την ανάσα εκτιλύχθηκαν γύρω στις 6 μ.μ. στην παραλία του Βόλου, μπροστά από τα πεζούλια του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου όταν ηλικιωμένο άτομο βρέθηκε ξαφνικά στη θάλασσα ζητώντας βοήθεια μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Κάποια άτομα που βρίσκονταν στο πάρκο, είδαν τον άτυχο άνθρωπο να κουνάει τα χέρια του ανάμεσα στα μεγάλα κύματα και τηλεφώνησαν στο Λιμεναρχείο για να στηθεί άμεσα διασωστική επιχείρηση με πλωτό του Λιμενικού και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Στο σημείο κλήθηκαν ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική και λίγο αργότερα με τους προβολείς εντοπίστηκε να επιπλέει μπρούμυτα ο άτυχος ηλικιωμένος, χωρίς να δίνει σημεία ζωής. Άμεσα πυροσβέστες δέθηκαν με σχοινιά από το όχημά τους και βούτηξαν στη κυματώδη θάλασσα και παρά τη μεγάλη δυσκολία, έπιασαν τον άτυχο ηλικιωμένο και κατάφεραν να τον βγάλουν κοντά στην προκυμαία κι από εκεί, με τη βοήθεια και άλλων διασωστών να τοποθετηθεί σε φορείο και να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε ακόμη σφιγμό όταν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου έγινε άμεσα προσπάθεια αναζωογόνησης ώστε να επανέλθει.

myvolosnet.gr