Η ΔΑΚΕ νικήτρια των εκλογών στους καθηγητές της Μαγνησίας

Η ΔΑΚΕ νικήτρια των εκλογών στους καθηγητές της Μαγνησίας

Η ΔΑΚΕ ήταν η μεγάλη νικήτρια των χθεσινών εκλογών στους καθηγητές πετυχαίνοντας ποσοστό 45,7% και έχοντας μια διαφορά 22 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών που έλαβε 25,7%. Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ποσοστό 15,6% και τέταρτη η παράταξη «Όλοι Μαζί» με 13,4%.
Οι κάλπες στο Καρτάλειο Διδακτήριο άνοιξαν νωρίς το μεσημέρι και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Η προσέλευση των καθηγητών για την ανάδειξη του νέου επταμελούς Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κορυφώθηκε τις μεσημεριανές ώρες μετά τη λήξη των εξετάσεων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Χθες οι καθηγητές ψήφισαν για την ανάδειξη του επταμελούς Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ αλλά και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα η ΔΑΚΕ έλαβε 462 ψήφους και ποσοστό 45,7%, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών 254 ψήφους και 25,7%, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 157 ψήφους και ποσοστό 15,6% και η παράταξη «Όλοι μαζί» 135 ψήφους και ποσοστό 13,4%. Συνολικά ψήφισαν 1047 καθηγητές, ενώ εντοπίστηκαν και 37 άκυρα.
Η κατανομή των εδρών έχει ως εξής; ΔΑΚΕ τρεις έδρες, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών δύο έδρες και από μία έδρα το «Όλοι μαζί» και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Από την ΔΑΚΕ εκλέγονται τρεις η κ. Γιαννουλή με 392 ψήφους, ο κ. Χρήστος Καραβασίλης με 167 και ο κ. Δημήτρης Μπαζιάνας με 165.
Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας από την ΔΑΚΕ, και επανεκλεγείσα στο Δ.Σ. κ. Μαρία Γιαννουλή δήλωσε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που ανέδειξαν την ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές για την τοπική ΕΛΜΕ δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους προς την παράταξή μας και επικροτώντας τις προσπάθειες και το έργο που κάναμε ως διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια. Οι εκλογές τελείωσαν και από σήμερα όλοι οι καθηγητές ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως είναι οι μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί στην δημόσια εκπαίδευση, η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, η αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία θα αναπτυχθούν στο επικείμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ».
Σύμφωνα μα τα αποτελέσματα των εκλογών του 2017 η ΔΑΚΕ είχε λάβει 414 ψήφους και ποσοστό 43% και τρεις έδρες, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών 254 ψήφους, ποσοστό 26,5% και δύο έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 120 ψήφους, ποσοστό 12% και μία έδρα, το «Όλοι μαζί», 92 ψήφους, ποσοστό 9,5% και μία έδρα και η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Μονίμων και Αναπληρωτών καθηγητών 79 ψήφους, ποσοστό 8% και καμία έδρα.

www.e-thessalia.gr