Η Δωροθέα Κολυνδρίνη στον γυναικείο Συνεταιρισμό του Πτελεού

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη στον γυναικείο Συνεταιρισμό του Πτελεού

Τον πρωτοποριακό και δραστήριο γυναικείο Συνεταιρισμό της «Φτελιάς» επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και συναντήθηκε με τις γυναίκες που συνδυάζουν τις γνώσεις τους επάνω στα παραδοσιακά προϊόντα με την εξαιρετική παρασκευή τους. Ατελείωτες ώρες εργασίας για τα μέλη του Συνεταιρισμού που η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θέλει να δημιουργήσει τι συνθήκες για μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων, εκτός της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Φτελιά, ιδρύθηκε το 2000, αποτελείται από 27 μέλη, εδρεύει στον Πτελεό  και το αντικείμενο εργασίας του είναι η παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων (γλυκά, κουταλιού, τουρσιά) και η παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας.

Σ’ ένα σύγχρονο εργαστήριο παράγονται και συσκευάζονται μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και ταψιού, αρτοσκευάσματα, τραχανάς και χυλοπίτες, φιλέτο γαύρου, αρωματικά λαδόξυδα, πίτες με χειροποίητο φύλλο, καλαθάκια με αρωματικά φυτά και άλλα.

Οι γυναίκες του συνεταιρισμού κατανοώντας ότι πρέπει να συνδυαστούν οι γνώσεις πάνω στα παραδοσιακά προϊόντα με ό,τι πιο σύγχρονο στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων ώστε ο καταναλωτής να έχει στα χέρια του ένα προϊόν αγνό αλλά και ασφαλές εγκατέστησαν στο εργαστήριο το σύστημα Η.Α.C.C.P.

Στα χρόνια λειτουργίας του ο συνεταιρισμός απορρόφησε μεγάλες ποσότητες τοπικών προϊόντων, απέκτησε νέα μέλη και προώθησε τα προϊόντα του εκτός από την τοπική αγορά στο Βόλο.