Η Κέιτ Μπλάνσετ θα τιμηθεί με το Ανθρωπιστικό Βραβείο του Harper's Bazaar

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα τιμηθεί με το Ανθρωπιστικό Βραβείο του Harper's Bazaar

H Kέιτ Μπλάνσετ είναι από τις όμορφες και κομψές σταρ του Χόλιγουντ. Η 49χρονη Αυστραλέζα ηθοποιός εκτός από το αριστοκρατικό στιλ της είναι ένας σκεπτόμενος και ευαίσθητος άνθρωπος. Υποστηρίζει με ζέση τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο χωρίς να την απασχολεί αν πρόκειται για δημιουργούς ταινιών ή γυναίκες πρόσφυγες.

Για το λόγο αυτό θα τιμηθεί με το  Ανθρωπιστικό Βραβείο στην τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων σε Γυναίκες της Χρονιάς 2019 του περιοδικού Harper's Bazaar καθώς και για το συνολικό της έργο ως  πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Μάλιστα, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου του εν λόγω περιοδικού  και στη συνέντευξη που φιλοξενείται στο ίδιο τεύχος μίλησε με πάθος για το ανθρωπιστικό της έργο.

«Όταν ανέλαβα καθήκοντα, υπήρχαν περίπου 61 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και τώρα υπάρχουν πάνω από 70 εκατομμύρια και αυτό είναι πραγματικότητα μέσα σε λίγα χρόνια» εξηγεί.

«Το μέγεθος και η κλίμακα της κρίσης είναι τόσο σαρωτικά, ώστε είναι δύσκολο να γίνονται συσχετισμοί» τονίζει.Επίσης διατυπώνει την εκτίμηση ότι όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών η πρόοδος είναι πολύ αργή.

«Μιλάμε ακόμα για τουαλέτες του ίδιου φύλου, μιλάμε ακόμα για τις γυναίκες στον στρατό και για ελευθερία στην αναπαραγωγή» αναφέρει η Κέιτ Μπλάνσετ απαντώντας σε ερώτηση για τις απόψεις της για τον φεμινισμό. «Και πόσο χρόνια πριν συνέβαινε το ίδιο; Είναι αναμφισβήτητα η Ημέρα της Μαρμότας» σημειώνει.

Να σημειωθεί πως τα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς του Harper's Bazaar» απονεμήθηκαν πρώτη φορά το 2007 και τιμούν τα επιτεύγματα και τις δράσεις των γυναικών στους τομείς της μόδας, του κινηματογράφου, της τέχνης, της μουσικής, της φιλανθρωπίας και της λογοτεχνίας.

Κλείνοντας τη συνέντευξή της η Κέιτ Μπλάνσετ αναφέρθηκε και στη σειρά που πρωταγωνιστεί με τίτλο «Mrs. America». Η σειρά πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γυναίκες που είναι πανομοιότυπες ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουν. Στη σειρά η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται την Φίλις Σλάφλι Αμερικανίδα, ηγετική φυσιογνωμία του συντηρητικού κινήματος των ΗΠΑ που είχε στρατευτεί ενάντια στην ισοτιμία των δύο φύλων.

«Πάντα υψώνουμε σημαίες διαφορετικότητας, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να απομακρύνονται η μία από την άλλη» προσθέτει.

πηγή:zougla.gr