Η Κατερίνα Παπανάτσιου για την επίθεση σε εφοριακό στο Πήλιο

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για την επίθεση σε εφοριακό στο Πήλιο

Δήλωση Κ.Παπανάτσιου Βουλευτή Μαγνησίας και Αναπληρώριας Τομεάρχη Οικονομικών για την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Μαγνησία

Κ.Παπανάτσιου – Επικοινωνία με τον Πρόοδρο του Συλλόγου και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.
Δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν.

Μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, επικοινωνήσα κατευθείαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου στη Μαγνησία κο Βαΐτση, και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κο Πιτσιλή.
Παράλληλα απέστειλλα επιστολή στον τοπικό σύλλογο με την οποία εξέφρασα την συμπαράστασή μας για ό,τι συνέβει.

Η αυστηροποιηση του νομικού πλαισίου, που νομοθετήθηκε το  2018 και  καθιστά επιβαρυντικές τις περιπτώσεις βίας,απειλής ή εξύβρισης σε βάρος ελεγκτών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ήταν ένα δίκαιο αίτημα, που έγινε πράξη με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν. Σε μία κρίσιμη περίοδο όμως, η υποβάθμίση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και η συνειδητή απαξίωση του έργου τους, το μόνο που μπορεί να επιφέρει, είναι η αύξηση της έντασης τέτοιων φαινομένων.  Γεγονός που εντείνει όχι μόνο την απαξίωση μιας μερίδας πολιτών απέναντι στο κρατικό μηχανισμό φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και την απαξιωση απέναντι στους ίδιους τους συμπολίτες τους, τους εργαζόμενους

Η εξασφάλιση  της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, από κάθε είδους αυθαιρεσία, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για μας. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, σε κάθε επίπεδο, για την πλήρη επίτευξη αυτού του στόχου τα οποία είναι πάντα θέμα συζήτησης με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα.