Η Μικτή Χορωδία Ν. Αγχιάλου συμμετείχε με επιτυχία σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η Μικτή Χορωδία Ν. Αγχιάλου συμμετείχε με επιτυχία σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η Μικτή Δημοτική Χορωδία  Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου, εμφανίστηκε

με μεγάλη επιτυχία στο  5ο Διεθνές Φεστιβάλ της 20ης συνάντησης  Χορωδιών Δημοτικής Χορωδίας «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη  την Κυριακή στις 31 Μαρτίου 2019 στο κλειστό  δημοτικό  αμφιθέατρο «Σ.Κουγιουμτζής».

Το μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός, το οποίο χρόνο με το χρόνο συνεχώς αναβαθμίζεται, ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής στην πατρίδα μας, κατάφερε  να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χορωδιακό χάρτη.

Μας υποδέχθηκε  στην είσοδο του αμφιθεάτρου με ιδιαίτερη θέρμη προσωπικά ο κος Βίκτωρ Γλυκίδης,  Νομικός, Μαέστρος, Συνθέτης και Δ/ντής του Χορωδιακού Φεστιβάλ Πανοράματος 2019.

Η φιλοξενία μας από την διοργανώτρια χορωδία ήταν εξαιρετική. Ξεναγηθήκαμε από άριστη ξεναγό σε παγκοσμίου φήμης ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και σε συνδυασμό με μια ηλιόλουστη μέρα πλημμυρίσαμε από εαρινά συναισθήματα  χαράς και αρμονίας.

Η δική μας χορωδία  έχοντας  γερές  βάσεις χορωδιακού τραγουδιού μέσα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, τακτικές συναυλίες και ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες υπό την καθοδήγηση σπουδαίων μαέστρων, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μουσική ζωή του τόπου μας.

Στην καταπληκτική συναυλία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ, μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε καταξιωμένους μαέστρους  και χορωδούς και με την αλληλεπίδραση των φωνητικών συνόλων μας , να  προάγουμε τους δεσμούς  και να ενισχύσουμε  τις ικανότητές μας .Η χορωδία μας, με μαέστρο την Μαριάννα Σαμαρτζή και πιανίστα την Φρόσω Γαρδικλή,  μαγνήτισε και συγκέντρωσε την προσοχή του κοινού με το ποικιλόμορφο ρεπερτόριο, την εκφραστική ερμηνεία και τον όμορφο ομοιογενή ήχο.Εισέπραξε κολακευτικές κριτικές για την ποιότητα της ερμηνείας και την όμορφη εμφάνισή της. Κέρδισε το θερμό χειροκρότημα που  της χάρισε το μουσικόφιλο κοινό.

Στόχος της χορωδίας μας είναι η παραγωγή ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος και η προαγωγή και ανάδειξη της ποιοτικής μουσικής προσφοράς της προς το κοινωνικό σύνολο του τόπου μας.