Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Αλμυρό (βίντεο&φωτο)

Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Αλμυρό (βίντεο&φωτο)

Υπό εξαιρετικές συνθήκες και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου διεξήχθη η φετινή παρέλαση και οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη του Αλμυρού.  

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και πλήθος πολιτών. Αμέσως μετά τη δοξολογία, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κος Ηρακλής Τσέλιος, Διευθύντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α. Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρέλαση, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στην οδό Βασ, Κωνσταντίνου για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των παρελαυνόντων.

Στην παρέλαση συμμετείχαν με την παρακάτω σειρά:
Ειδικό Σχολείο και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Λύκειο Ελληνίδων (Τμήμα Αλμυρού), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού), Σύλλογος Σαρακατσαναίων 'Η Στάνη' και Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση εκφώνησε η κυρία Χρύσα Μαρδάκη, Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας

Μετά την παρέλαση, ακολούθησαν Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείο Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής , Κας Βασιλικής Μακρή, του Νικόλαου Κουτμάνη και Κου Νέστορα Τσαμπίρα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: