Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Πανταζώνα "Φανταστικά 2" (βίντεο&φωτο)

 Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Πανταζώνα "Φανταστικά 2" (βίντεο&φωτο)

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού κέντρου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Πανταζώνα "Φανταστικά 2", την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

Ένα βιβλίο από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, με ομιλητές: Θεοδώρα-Νικολέτα Λωρίτη, Ψυχοθεραπεύτρια-Ψυχολόγος, Γιώργος Μυλωνάς, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, Ελπινίκη Καμόσου, Εικαστικός και συντονίστρια της εκδήλωσης Ελένη Μαργαρίτη, EFL Instructor.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Εσερίδης καθώς και πολλοί φίλοι και συγγενείς του συγγραφέως.

Γιώργος Πανταζώνας ένα πραγματικά "Φανταστικός" άνθρωπος ο οποίος από τις τάξεις του Λυκείου όταν τον ρωτούσε κανείς "Πώς είσαι;" από τότε απαντούσε "Φανταστικά". Ένας καλός συγγραφέας και πολύ καλός χειριστής του Λόγου με βαθιές φιλοσοφικές ανησυχίες-ερωτήματα πράγμα που φαίνεται από την αρχή αυτού του φανταστικού βιβλίου μέχρι και το τέλος του.

Δεν είναι όμως μόνο η ανάγκη μελέτης του Ανθρώπου, της σχέσης του με τους Αλλους, με τη Ζωή, με τη θρησκεία είναι ερωτήματα βαθυά τα οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο να αναρωτηθούμε.

Το δεύτερο βιβλίο του "Φανταστικά 2" αποτελεί έναν ύμνο προς τον άνθρωπο.

Σε μια περίοδο που ο ορισμός του ανθρώπου, βάλλεται καθημερινά από "κατώτερους" προσδιορισμούς, ξεχωρίσαμε τους παρακάτω προκειμένου να αντιληφθούμε την φανταστική οπτική του βιβλίου:

"Να γράψουμε σαν ανθρωπότητα ένα κείμενο που θα γίνει το νέο ευαγγέλιο για όλες τις θρησκείες."

"Να διεκδικήσουμε το Νόμπελ του Θεού. "

"Τιμή σε εμάς τους ανθρώπους που μαθαίνουμε στην ύλη και στο χώμα, πως να γίνεται Θεός."

Στην ιστοσελίδα fantastika.gr μπορείτε να περιηγηθείτε στο κόσμο του "Φανταστικά".