Η παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αλμυρό (βίντεο&φωτο)

Η παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αλμυρό (βίντεο&φωτο)

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πραγματοποίησε εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων. Η παρουσίαση έγινε την Δευτέρα 08/04/2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού και μίλησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Τσόγκας Σάββας και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τσιαπλές Τάσος.

Η εκδήλωαη άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του υποψηφίου συμβούλου Δημήτρη Ντούκα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ, στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον ΑΛΜΥΡΟ 8/4/2019
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην σημερινή μας συγκέντρωση, που γίνεται δυο μήνες πριν τις περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, με την πεποίθηση ότι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, στο Δήμο και στις Κοινότητες και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα βγουν πιο δυνατά.
Βεβαίως τις μέρες που απομένουν ως τις εκλογές, η αποσιώπηση των θέσεων μας από τα αστικά ΜΜΕ θα ενταθεί, οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα, οι προβοκάτσιες και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καυγάδες ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ και των άλλων υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους, οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια τους, θα οργιάσουν, προκειμένου να εμποδίσουν το δυνάμωμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.
Γι’ αυτό, όλοι μας και ο καθένας ατομικά, να δώσουμε μέχρι τέλος τη μάχη της ψήφου, συνδυασμένα με τη μάχη της οικονομικής στήριξης του αγώνα μας, άνθρωπο τον άνθρωπο για να μην χαθεί καμία λαϊκή ψήφος, αντίθετα να κερδηθούν πολλές νέες.   

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα και εδώ από τον Αλμυρό, στους εργατουπάλληλους, στους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, στους συνταξιούχους, στους νέους και στις νέες, στις γυναίκες, να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών και κομμάτων αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην Περιφέρεια και στον Δήμο Αλμυρού, αλλά και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.
Για να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή πάλη, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας και Δήμου, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.       
Κανείς να μην παραπλανηθεί ξανά απο τα όσα απατηλά λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, ότι με την καπιταλιστική ανάπτυξη και την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, θα αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο, ούτε να αποδεχθεί να ζει με τα ψίχουλα που μοιράζουν προεκλογικά, αυτοί που κλέβουν τα «καρβέλια» απο το λαό, για να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τον ψευτοπατριωτισμό και το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, γιατί είναι το πιο πιστό στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Στις εκλογές του Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαικά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαική πολιτική.

Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας 8 χρόνια τώρα, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
Ούτε ο συνδυασμός της Ν.Δ, ούτε οι άλλοι συνδυασμοί (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, της ΛΑΕ που μέχρι πριν ένα μήνα συγκατοικούσε στην ίδια ομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια, του κ. Κουρέτα που συμπορεύτηκε και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα και με το Ποτάμι, της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α), μπορούν και θέλουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, γιατί η πολιτική τους έχει άλλες προτεραιότητες. Αυτοί έχουν ως προτεραιότητα την στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, των καπιταλιστών αγροτών, γι’ αυτό στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους που τσάκισαν και τσακίζουν τα λαικά δικαιώματα, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους.
 
Το θέμα δεν είναι ο βαθμός απορροφητικότητας των ευρωενωσιακών και εθνικών κονδυλίων, ούτε ο αριθμός των έργων γενικά, για τα οποία αντιδικούν η απερχόμενη περιφερειακή αρχή με τις άλλες παρατάξεις, αλλά από ποιόν τα παίρνουν και σε ποιόν τα δίνουν, ποιόν ωφελούν τα έργα που έκανε η περιφερειακή αρχή;
Το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και το μεγάλο κομμάτι των προϋπολογισμών, που αντιστοιχούν σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ όλα αυτά, δίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, για την επιδότηση μεγάλων επιχειρηματικών επενδύσεων, όπως πριν λίγες ημέρες που με απόφαση του περιφερειάρχη άλλες 32 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, θα επιδοτηθούν με 43 εκατομμύρια ευρώ, για την στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους. Τα περισσότερα έργα της περιφέρειας, όπως και των κυβερνήσεων αυτές τις ανάγκες υπηρετούν και όχι του λαού.  
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και οι αστικές κυβερνήσεις, στηρίζει με ζεστό χρήμα (εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια) που βγαίνουν από τις τσέπες του λαού, και έργα, τις ιδιωτικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, που τις πληρώνει ακριβά ο λαός, ιδιωτικοποιούν την ενέργεια, αρπάζουν δημόσια γη, καταστρέφουν το περιβάλλον, μεγάλες επιχειρήσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την κατασκευή μονάδων καύσης RDF/SRF, την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ με καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων του Βόλου και όλης της Θεσσαλίας. Φτιάχνει μαρίνες και λιμενικά έργα για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια στη Μαγνησία, καταδυτικά πάρκα για ακριβό τουρισμό στις Σποράδες και το Ν. Πήλιο, ενώ πάνω από το 50% των Ελλήνων δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ούτε μια μέρα διακοπές και στους κατοίκους των νησιών στερούν τη δυνατότητα κανονικής & φτηνής συγκοινωνίας. Την κατασκευή δρόμων που χρυσοπληρώνουμε με υπερτιμολογήσεις, στηρίζει την παράδοση των εθνικών δρόμων στους ιδιώτες και τα διόδια, κατασκευή εμπορευματικών κέντρων που εξυπηρετούν πρωτίστως το μεταφορικό έργο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτών που αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και τα πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές.
Αυτήν την «ανάπτυξη» θέλουν και για την Θεσσαλία! Πακτωλό εκατομμυρίων € για τους λίγους, ενώ για τους πολλούς φτώχεια, ανεργία ή μερική και ευκαιριακή κακοπληρωμένη δουλειά, διατήρηση της φοροληστείας, ξεκλήρισμα χιλιάδων ακόμα μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, εμπορευματοποίηση όλων των αναγκών τους, καταστροφή του περιβάλλοντος και παράλληλα μετατροπή και της Θεσσαλίας σε Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμου.

Την ώρα λοιπόν που η απερχόμενη περιφερειακή αρχή της Ν.Δ, με την συναίνεση των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, Οικολόγοι, ΑΝΕΛ, Χ.Α, όπως και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί με την Ε.Ε, τα δίνουν όλα για την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, συνειδητά δεν χρηματοδοτούν υπηρεσίες και έργα που αφορούν τις λαικές ανάγκες, όπως για την προστασία από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, από την μόλυνση του περιβάλλοντος, τα αναγκαία έργα την ύδρευση, άρδευση, για την δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό που θα παρέχονται δωρεάν σε όλους, αφού θεωρούν ότι αυτά τα έργα κοστίζουν, εννοώντας, ότι δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτό αρνήθηκαν να στηρίξουν, αυτές οι δυνάμεις, τα περισσότερα ψηφίσματα και προτάσεις που καταθέσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, στο περιφερειακό συμβούλιο, ενάντια στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, για την αντιπυρική, αντισεισμική, αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, για να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς λαικών κατοικιών, για την κατάργηση των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες, για την Κυριακάτικη αργία, για την απαγόρευση καύσης των απορριμμάτων και παραγωγής RDF/SRF, για την απομάκρυνση των αμερικανονατοικών βάσεων από τη χώρα μας.  

Γι’ αυτό η «αντιπαράθεση» με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα «σκοτώνονταν» και τώρα θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, είναι ψευδεπίγραφη. Το ίδιο και η αντιπαράθεση του κ. Κουρέτα που πορεύτηκε και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Ποτάμι και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ! Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις και στο περιφερειακό συμβούλιο, πέρα από σκιαμαχίες.
Το ίδιο και η δήθεν αντιπολίτευση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που συμφωνούσε στα βασικά με την πλειοψηφία της Ν.Δ, χύνοντας παράλληλα το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς.
    
Η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε, την αντιλαική πολιτική, που προωθούσε στην Περιφέρεια η πλειοψηφία της Ν.Δ, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ε.Ε και την συναίνεση στα κύρια ζητήματα, των άλλων παρατάξεων και διεκδικούσε μέτρα υπέρ του λαού, ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση και ήταν πάντα μπροστά στην οργάνωση των λαικών αγώνων.

Στις εκλογές λοιπόν του Μαΐου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλμυρού, τώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ, οι σπουδαστές και οι μαθητές που φέτος ψηφίζουν από τα 17, πρέπει να κάνουν ριζική στροφή και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης απο δοκιμασμένους αγωνιστές-τριες, που προέρχονται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, που συμπορεύονται όμως με το ΚΚΕ στις εκλογές και στον αγώνα, αλλά και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, ανεξάρτητα πότε θα γίνουν αυτές, να ψηφίσουν το ΚΚΕ, δίνοντας δύναμη, στη δική τους δύναμη!

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρέπει να εκλέξει τους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα παλεύουν μαζί με τον λαό, για να βάλουμε περισσότερα εμπόδια σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και όχι υποστηρικτές των αντιλαϊκών πολιτικών, των συμφερόντων των πλουτοκρατών, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.
Όσο μεγαλύτερη δύναμη δώσει ο λαός στην Λαϊκή Συσπείρωση και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η πάλη μας για την κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου της Περιφερειακής & Τοπικής διοίκησης, που έχουν διαμορφώσει οι αστικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ με (Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη Ι).
Είτε είμαστε στη θέση της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας, εμείς σταθερά θα αντιπαλεύουμε την μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την περιφέρεια και τους δήμους από τις κυβερνήσεις, οι οποίες πρέπει να ανήκουν στο κεντρικό κράτος, όπως υγεία, πρόνοια, παιδεία.                          
Θα αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα παιδείας, υγείας-πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό. Ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της Π.Φ.Υ.

Θα έχουμε σε προτεραιότητα την διεκδίκηση χρηματοδότησης και έργων για την κάλυψη όλων των αναγκών της Θεσσαλίας, σε σύγχρονα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φοιτητικές εστίες που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες δωρεάν, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού που θα είναι δωρεάν και ελεύθερη η πρόσβαση της νεολαίας και του λαού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις.   
Την φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών με την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
Την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικώντας μια αντιναρκωτική πολιτική ενταγμένη σε έναν Πανελλαδικό Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Πρόληψης - Θεραπείας - Κοινωνικής Επανένταξης, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και με τόσες δομές, όσες έχει ανάγκη η περιοχή μας, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ.

Προτεραιότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι η διεκδίκηση ενός συνολικού σχεδιασμού και χρηματοδότησης από το κράτος και με αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όλων των αναγκαίων έργων στην Θεσσαλία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, από τους σεισμούς, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, άλλα φυσικά φαινόμενα και βιομηχανικά ατυχήματα.
Η προστασία του αστικού και γενικότερα του περιβάλλοντος από την ρύπανση του αέρα, όπως από την ΑΓΕΤ που συνεχίζει να καίει σκουπίδια και άλλες βιομηχανίες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων του Βόλου και της Θεσσαλίας, για χάρη των κερδών τους.
Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, χωρίς επιβάρυνση των λαικών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη, αποκλείοντας την καρκινογόνο καύση και την δημιουργία μονάδων παραγωγής RDF/SRF.
Η προστασία από την ρύπανση των ακτών της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα του Παγασητικού, της Κάρλας και των άλλων λιμνών, των ποταμών και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, η προστασία των δασών και η μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία.
Η ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, η κατασκευή όλων των αναγκαίων φραγμάτων, η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας.
Η δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση. Η ανακατασκευή του επαρχιακού & αγροτικού οδικού δικτύου της Θεσσαλίας.
Πάλη για την κατάργηση των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες.
Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων και αποτροπή νέων στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, του οδικού δικτύου, των ορεινών όγκων, παραλιών, του νερού και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά να γίνουν λαϊκή περιουσία, που θα παρέχονται φθηνά ή και δωρεάν στο λαό.    
Θα παλεύουμε για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και φόρων για ανέργους, απλήρωτους και την μείωσή τους για μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στην προοπτική κατάργησής τους.  
Αρνούμαστε κάθε επιχειρηματική δράση της περιφέρειας, τις ΣΔΙΤ, κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας, δεν θα έχουν καμία θέση ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ στην περιφέρεια.
Θα διεκδικούμε μαζί με το λαό, το σύνολο των αναγκών για έργα και υπηρεσίες και τη μισθοδοσία των εργαζομένων της Περιφέρειας, να καταβάλλεται από τον κρατικό προυπολγισμό, με αύξηση της φορολόγησης των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Επιστροφή του συνόλου των παρανόμως παρακρατηθέντων από το κράτος πόρων σε Περιφέρεια και Δήμους, από το κράτος. Την κατάργηση του οικονομικού παρατηρητηρίου και κάθε μνημονιακού νόμου.  
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεσες προλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.  

Στηρίζουμε τις λαικές διεκδικήσεις για μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Το σταμάτημα των πλειστηριασμών και την ψήφιση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, των εργαλείων δουλειάς και των λαικών καταθέσεων.
Μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με ΣΣΕ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Επιστροφή όλων των κλεμμένων και αυξήσεις στις συντάξεις.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, μείωση της βαριάς φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με πλήρη αποζημίωση από τις ζημιές. Να μην εφαρμοστεί το νέο χαράτσι στο νερό.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να φύγουν τα αμερικανικά ντρόουνς από την Λάρισα και να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η Ελλάδα να δίνει 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.

Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ο τόπος μας είναι πλούσιος, με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες οι οποίες σήμερα ληστεύονται και καταστρέφονται για τα κέρδη των λίγων. Με το λαό στην εξουσία, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, μπορούν να απογειωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και της Θεσσαλίας στην αγροτική  & βιομηχανική παραγωγή.
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό καλούμε τους εργατουπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα την νέα γενιά, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δήμο Αλμυρού, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και στην βουλή, δίνοντας δύναμη στη δική τους δύναμη.