Η Τουρκία τουιτάρει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία τουιτάρει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Φωτογραφίες από τα δύο πλωτά γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ αλλά και από το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον λογιαριασμό του στο twitter.

Με διάθεση επικοινωνιακού σόου το υπουργείο Άμυνας ανήρτησε τέσσερις φωτογραφίες αναφέροντας “τα πλοία και αεροπορικά μέσα των Ναυτικών Πολεμικών μας δυνάμεων συνεχίζουν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανά μας Γιαβούζ και Φατίχ καθώς και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά”.

Την ίδια ώρα η συζήτηση στο επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων, COREPER, σχετικά με τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, συνεχίζεται καθώς υπάρχει ομοφωνία, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή και όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, οι διπλωμάτες προετοιμάζουν τα μέτρα για τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα, βάσει της εισήγησης Κομισιόν- ΕΥΕΔ.

Την ίδια ώρα, συζήτηση για τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε και το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Deniz Kuvvetlerimize ait gemilerimiz ve hava vasıtalarımız Yavuz ve Fatih Sondaj Gemimiz ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemimize refakat etmeyi sürdürüyor.#MSB #TSK pic.twitter.com/lFswehpbXK

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) July 10, 2019
 

Φωτογραφία: Twitter

www.thetoc.gr