Η Φιλάρχαιος Αλμυρού απέκτησε μόνιμη στέγη - Η εορταστική εκδήλωση (βίντεο&φωτο)

Η Φιλάρχαιος Αλμυρού απέκτησε μόνιμη στέγη - Η εορταστική εκδήλωση (βίντεο&φωτο)

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού απέκτησε μόνιμη στέγη, και πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη θερμή εκδήλωση την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

Πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια της νεοαποκτημένης στέγης, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της κ.Αποστολίας Κουτσοπίνα - Πανταζοπούλου η οποία παραχώρησε στη
Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού μέρος του πατρικού της. Η κ.Αποστολία Κουτσοπίνα - Πανταζοπούλου διακρίνεται για την ευαισθησία, το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και τη σεμνότητα που τη χαρακτηρίζουν. Η ευαισθητοποιημένη Αλμυριώτισσα, γόνος μεγάλης οικογένειες με βαθιές καταβολές αλληλεγγύης, προσέφερε με περισσή γενναιοδωρία το σπίτι της στον Αλμυρό, προκειμένου να στεγαστούν οι δραστηριότητες της ιστορικής Φιλαρχαίου.

Ακολούθησε τιμητική βράβευση της δωρήτριας με κάθε επισημότητα και τη δέουσα απόδοση τιμής καθ ότι εξαιρετικά φιλάνθρωπος και διακριτική η κ.Αποστολία Κουτσοπίνα - Πανταζοπούλου, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Πανταζόπουλου, μεγάλου εμπόρου του Αλμυρού, με ευρεία κοινωνική δράση, την οποία συνέχισε μαζί με τον σύζυγό της Δήμο Κουτσοπίνα, ο οποίος διακρίθηκε ως πιλότος στην πολεμική αεροπορία.

Ολη η ζωή της Αλμυριώτισσας δωρήτριας είναι γεμάτη από δράσεις προσφοράς, γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Κουτσοπίνα ανέφερε ότι την κατακλύζουν συναισθήματα χαράς και συγκίνησης για την τιμή που της αποδίδεται από τη Φιλάρχαιο, αλλά και για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σπίτι είναι το πατρικό της. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι συνδεδεμένο με τις προσωπικές της μνήμες, και κατά συνέπεια έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για την ίδια.

Παράλληλα είναι μέλος της Φιλαρχαίου, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη δράση που αναπτύσσεται επί πολλά χρόνια και δηλώνει ένθερμη φίλη του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι «προσφέρεις εθελοντικά έργο από αγάπη, χωρίς να ζητάς ανταμοιβή ή ανταπόδοση».

Η κ. Κουτσοπίνα είναι παράλληλα εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο πατέρας της έκτισε την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, πολύ κοντά στο σπίτι τους, και η ίδια τη συντηρεί με περισσή φροντίδα. Προσφέρει αθόρυβα, με γενναιοδωρία και ευαισθησία, δίνοντας τη δυνατότητα στη Φιλάρχαιο, που στεγαζόταν μέχρι πρότινος σε χώρο που παραχωρούσε η εκάστοτε δημοτική αρχή, να διαθέτει πλέον τη δική της στέγη.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης, ευχήθηκε καλή υγεία κι ευλογημένη η νέα χρονιά. Συνεχάρει τη Φιλάρχαιο Εταιρεία "΄Οθρυς" για τις γνώσεις που προσφέρει ευχήθηκε ακόμη να είναι πολύκαρπη και καλήκαρπη η πορεία της, κλείνοντας συνεχάρη την δωρήτρια κ.Αποστολία Κουτσοπίνα - Πανταζοπούλου.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου κ.Βίκτωρ Κοντονάτσιος ο οποίος είπε λίγα λόγια για την ιστορία της Φιλαρχαίου.

Ακολούθησε η παράδοση της τιμητικής πλακέτας από την αντιπρόεδρο κ.Χρυσούλα Κοντογεωργάκη στην δωρήτρια κ.Αποστολία Κουτσοπίνα - Πανταζοπούλου.

Η κ.Χρυσούλα Κοντογεωργάκη ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ευχές από: την Υφυπουργό Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, τον βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρ. Μπουκώρο, την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καλτσογιάννη, το Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τη Δημοτική Σύμβουλος Βόλου Γεωργία Μποτού Τοκαλή

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η κ.Χρυσούλα Κοντογεωργάκη στον δημοτικό σύμβουλο Κ. Βαλαμούτη και τον αντιδήμαρψο Κ. Νικωβιώτη για την άψογη συνεργασία στην μεταφορά τον βιβλίων της Φιλαρχαίου Εταιρείας "Όθρυς" Αλμυρού.