Η XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Μαγνησίας για το θάνατο του 42χρονου εργάτη στις Νηές

Η XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Μαγνησίας για το θάνατο του 42χρονου εργάτη στις Νηές

Η XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Μαγνησίας για το θάνατο του 42χρονου εργάτη στις Νηές: «Άμεσα συναρτώμενη με τις μνημονιακές πολιτικές η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τα εργατικά ατυχήματα στο Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα 42χρονου εργάτη στις Νηές. Συγκεκριμένα στις 8/8 καταπλακώθηκε από ανυψωτικό μηχάνημα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Ωστόσο ο άτυχος εργάτης ανασύρθηκε νεκρός.

Τα τελευταία χρόνια που εφαρμόζονται οι μνημονικές πολιτικές της απόλυτης εξαθλιώσεως του Έλληνος πολίτου από τις κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατηρείται ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Οι ευθύνες βαραίνουν κυβερνήσεις και εργοδότες για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, για την απουσία κατάλληλων υποδομών που θα διασφαλίζουν υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς για τους εργαζόμενους, για την επικίνδυνη υπό-στελέχωση κρατικών μηχανισμών ελέγχου που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν ή και να αποτρέψουν τέτοιου είδους δυστυχήματα. Επιπλέον η εντατικοποίηση της εργασίας, τα συνεχή 12ωρα, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και κάποιοι από τους εργοδότες που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν απάνθρωπες απαιτήσεις, μη σεβόμενοι ούτε κατ' ελάχιστον την ανθρώπινη ζωή, οδήγησαν αναπόφευκτα  σε αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά αν αναφέρουμε μόνο το καλοκαίρι που διανύουμε, μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από τον Ιούλιο έως και σήμερα έχασαν την ζωή τους με φρικτό τρόπο τέσσερις άνθρωποι σε εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν ανά την επικράτεια.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής ρωτά το αρμόδιο υπουργείο  τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον νέα θανατηφόρα ατυχήματα στο χώρο της εργασίας.