Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Νοσοκομείο Βόλου

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Νοσοκομείο Βόλου

Σήμερα οι δύο πρώτες εμφυτεύσεις βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Βόλου

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Νοσοκομείο Βόλου καθώς έχει προγραμματιστεί για πρώτη φορά η εμφύτευση βηματοδοτών στην καρδιολογική Κλινική σε δύο γυναίκες που νοσηλεύονται ήδη και θα είναι οι πρώτες οι οποίες δεν θα αναχωρήσουν για άλλο νοσοκομείο για την μικρή επέμβαση.

Μέχρι σήμερα, 200 περίπου ασθενείς ετησίως μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία για εμφυτεύσεις, διαδικασία η οποία πλέον θα γίνεται στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με τις πρώτες εμφυτεύσεις να πραγματοποιεί σήμερα ο ειδικά εκπαιδευμένος ιατρός κ. Θεμ. Κυρλίδης.

Η δυνατότητα εμφύτευσης βηματοδοτών ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Αλεξ. Δούρας και σε επόμενο βήμα η απόκτηση από το Νοσοκομείο Βόλου στεφανιογράφου ώστε να ολοκληρωθεί ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαραλ. Αποστολίδης, τόνισε πως η διαδικασία για τις εμφυτεύσεις βηματοδοτών με όλες τις απαιτούμενες άδειες, τη διαμόρφωση χώρου, την εκπαίδευση προσωπικού, ολοκληρώθηκε και αρχίζουν οι επεμβάσεις.

http://www.myvolos.net