Κακοτεχνίες στην πλατεία του Αλμυρού - Ο Δήμος δεν προχωρά στην παραλαβή του έργου (βίντεο)

Κακοτεχνίες στην πλατεία του Αλμυρού - Ο Δήμος δεν προχωρά στην παραλαβή του έργου (βίντεο)

Η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε κακοτεχνίες στο έργο της νέας κεντρικής πλατείας και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα στην προχθεσινή του συνεδρίαση να μην προχωρήσει στην οριστική παραλαβή του έργου εάν ο εργολάβος δεν προχωρήσει σε αποκαταστάσεις.

Κακοτεχνίες στο έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Αλμυρού και περιμετρικών οδών του κέντρου» οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού να μην εγκρίνει την προσωρινή και οριστική παραλαβή του από τον εργολάβο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των διαπιστώσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το σιντριβάνι δεν λειτουργεί, κυβόλιθοι αποκολλούνται, παγκάκια χάνουν τις μπογιές τους. Προβλήματα υπάρχουν στα φωτιστικά, στους υπόγειους κάδους, στις απορροές των γρεατίων και οι ξύλινες κατασκευές καταρρέουν,

Ο πρώην δήμαρχος Βαγ. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι σε ένα τόσο σημαντικό έργο, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ορίσει έναν επιβλέπων εξωτερικό μηχανικό , ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κακοτεχνίες. Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και θα πρέπει να φροντίσει ο δήμος ώστε να παραδοθεί το έργο χωρίς προβλήματα στους δημότες.

Ο κ. Μαμούρας συμφώνησε με τον κ. Χατζηκυριάκο για μηχανικό που θα επέβλεπε το έργο και πρόσθεσε ότι σε ένα τόσο μεγάλο έργο δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προβλήματα στη κατασκευή του.