Καταργούν το πρακτορείο της ΔΕΗ στον Αλμυρό -Κατεπείγουσα ερώτηση Χρ. Μπουκώρου

Καταργούν το πρακτορείο της ΔΕΗ στον Αλμυρό -Κατεπείγουσα ερώτηση Χρ. Μπουκώρου

Καταργούν το πρακτορείο της ΔΕΗ στον Αλμυρό
Κατεπείγουσα ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου προς τον αρμόδιο υπουργό

Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με το ζήτημα της  κατάργησης του πρακτορείου της ΔΕΗ στον Αλμυρό. Ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να τον ενημερώσει άμεσα, αν συνηγορεί στην πρόταση αυτή που αναμένεται να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «Η συρρίκνωση της ΔΕΗ δεν έχει τέλος, με απρόβλεπτες συνέπειες για το καταναλωτικό κοινό. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ στη Λαμία πρότεινε την κατάργηση του πρακτορείου της ΔΕΗ στον Αλμυρό. Η ανεκδιήγητη αυτή πρόταση, αν γίνει απόφαση,  αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους 25.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού. Κυρίως αγρότες, αλλά και επιχειρηματίες άλλων κλάδων, σε περίπτωση βλάβης, θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τα συνεργεία της ΔΕΗ από το Βόλο, τα οποία θα πρέπει να διανύσουν αποστάσεις που υπερβαίνουν ακόμη και τη μιάμιση ώρα.
Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να πληρώνουν οι πολίτες την ανικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει όρθια τη ΔΕΗ».  
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε ότι έχει κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, για την πορεία της ΔΕΗ και η οποία αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018. Ένας από τους εφτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα αναπτύξει το θέμα είναι και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος θα θέσει τόσο το ζήτημα της κατάργησης του πρακτορείου της ΔΕΗ στον Αλμυρό, όσο και το καθομολογουμένως αναγκαίο έργο της πόντισης του 5ου καλωδίου  από την περιοχή του Λαύκου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ένα έργο πνοής, για το οποίο ο βουλευτής Μαγνησίας έχει κάνει και άλλες παρεμβάσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και το οποίο διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια στα τρία νησιά μας, που βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας.