Κατοικίες... το «Γεωργούλα»

Κατοικίες... το «Γεωργούλα»

«Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έπρεπε ήδη να έχει φύγει από το στρατόπεδο Γεωργούλα. Είναι ζήτημα στρατηγικού σχεδιασμού των ενόπλων δυνάμεων. Είναι εθνική ανάγκη. Η προσωρινή άρση της μετακίνησης των πεζοναυτών αποτελεί πολιτικό ελιγμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από το Υπουργείο να αναβληθεί για τις ευρωεκλογές. Αυτό είναι μικροπολιτική. Η Ταξιαρχία θα φύγει. Ολα τα άλλα είναι απολύτως ψευδή. Δεν νομίζω ότι θα διακινδυνέψει κανείς την ασφάλεια της πατρίδας μας για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. που θέλουν να πουλήσουν εξυπηρέτηση στους πολίτες του Βόλου. Αν γίνει η κρίση στην κυπριακό ΑΟΖ δεν θα επηρεάσει μόνο την Κύπρο. Η απειλή θα επεκταθεί και στα νησιά και στον Εβρο», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Βόλο και Λάρισα.

Ο κ. Καμμένος έθεσε οριστικό τέλος στην προοπτική παραμονής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, επικρίνοντας όσους υπόσχονται ψέματα και επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα «ανταλλάγματα» για την μετακίνηση της Ταξιαρχίας από τον Βόλο υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ έθεσαν απαράβατο όρο να υπάρχουν αναγνωρίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο που θα υπάρχει για την πόλη. Υποστήριξε ότι ο Βόλος έχει ήδη ξεκινήσει να μετατρέπεται σε στρατηγείο των συμμαχικών δυνάμεων και αναφέρθηκε στη μετατροπή του Στεφανοβικείου στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για τα ελικόπτερα.

«Στο Στεφανοβίκειο μεταφέρονται τα καινούρια ελικόπτερα, παράλληλα θα ζωντανέψει η μονάδα συντήρησης με τεχνικό εξοπλισμό που επίσης έρχεται από τις ΗΠΑ και σε συμφωνία με τους Αμερικανούς θα μετατραπεί σε σταθμό μεταστάθμευσης των νατοϊκών δυνάμεων και κέντρο εκπαίδευσης για άλλες χώρες στον τομέα των ελικοπτέρων», είπε.

Για την έκταση του στρατοπέδου Γεωργούλα αποκάλυψε ότι θα μετατραπεί σε χώρο κατοικιών για περισσότερους από 1.000 Ελληνες και ξένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που θα περνούν από την περιοχή με σταθερή ροή και θα τονώνουν την οικονομική ζωή του τόπου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
/www.taxydromos.gr/