Κ. Παπανάτσιου: Δουλεύουμε για τη δυνατή ανασύνταξη της βιομηχανίας

Κ. Παπανάτσιου: Δουλεύουμε για τη δυνατή ανασύνταξη της βιομηχανίας

«Ανάπτυξη με απασχόληση, ανάπτυξη δίκαιη για όλους» ήταν οι βασικές λέξεις που σταθερά επαναλαμβάνονταν στην ομιλία- τοποθέτηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διοργάνωσε ο Όμιλος Καρεκλίδη σε συνεργασία με τον Όμιλο 24MEDIA.

Η κ. Παπανάτσιου αρχικά αναφέρθηκε στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και στους ρυθμούς ανάπτυξης δίνοντας αριθμητικά το αποτύπωμα της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση να αλλάξει το μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε η ανάπτυξη να είναι και δίκαιη και ανάπτυξη για όλους, αντιστρέφοντας το μέχρι τώρα μοντέλο που ήταν μια ανάπτυξη και άνιση και άδικη και αφορούσε τους λίγους. Παράλληλα δεν απέφυγε να αναφερθεί στους φορολογικούς παραδείσους και στην εμπλοκή προσώπων της πολιτικής ζωής σ αυτούς, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μοντέλο «εμείς θα το αντιστρέψουμε».

Σε ότι αφορά το νομό Μαγνησίας η κ. Παπανάτσιου ανέλυσε το τρίπτυχο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο αξιοποιεί τον τομέα της μεταποίησης, της συνεταιριστικής κουλτούρας, της βιομηχανίας- βιοτεχνίας.

Επιπροσθέτως η υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα κορυφαία έργα που γίνονται αυτή την περίοδο με κύριο άξονα τις δημόσιες υποδομές(ηλεκτροκίνηση, αεροδρόμιο, λιμάνι, έργα οδικών συνδέσεων, κ.α), στα εργαλεία ανάπτυξης με κύρια αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο που πλέον δίνει νέα ώθηση τόσο στο λιανεμπόριο όσο βέβαια και στην βιοτεχνία και την μεταποίηση, σε μια προσπάθεια να ανασυνταχθεί ο τομέας της βιομηχανίας της Μαγνησίας και να αντιστραφεί η μακροχρόνια ανεργία, η οποία προέκυψε από την περίοδο της αποβιομηχάνισης των προηγούμενων χρόνων. Ιδιαίτερη επίσης αναφορά έκανε η κ. Παπανάτσιου στα αγροτικά προϊόντα και στον καθοριστικό τους ρόλο στο μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας.

πηγή: ΕΡΤ