Λευκό «πέπλο» σκεπάζει τη Μαγνησία-Χωρίς ρεύμα Αλόννησος και Σκόπελος

Λευκό «πέπλο» σκεπάζει τη Μαγνησία-Χωρίς ρεύμα Αλόννησος και Σκόπελος

Χιονίζει από σήμερα τις έξι το πρωί σε όλη τη Μαγνησία ενώ χωρίς νερό και ρεύμα είναι η Αλόννησος και η Σκόπελος. Χιονίζει και στην πόλη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για όσους κυκλοφορήσουν γιατί εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες οι δρόμοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καθαριστεί ενώ το χιόνι θα πέφτει ακατάπαυστα μέχρι το απόγευμα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ.Τα προβλήματα με τη υδροδότηση της πόλης παραμένουν σε αρκετές συνοικίες ή επί μέρους κατοικίες.

Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό παντού αλλά απαιτείται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -3 έως -9 βαθμών Κελσίου.Το κύμα του χιονιά πλήττει έντονα τον Αλμυρό. Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στο δίκτυο από Βελεστίνο προς Βόλο όπου εκεί επιχειρούν τέσσερα μηχανήματα, ενώ έντονη είναι κι η χιονόπτωση σε περιοχές όπως Σούρπη, Πτελεό, Αγ. Θεοδώρους.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα εκτελέσει σήμερα δρομολόγια μόνο για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλμυρό, Βελεστίνο και Μπούφα. Κλειστά τα σχολεία σε όλο το νομό.

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας

Σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, αντιολισθητικές αλυσίδες στη Μαγνησία, χρειάζονται τα οχήματα στα παρακάτω σημεία:

Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω κλάδος) από 2 ο (Αηδονοφωλιές) έως 51ο χλμ.( Ζαγορά).

Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω κλάδος), από 20ο (διασταύρωση Μηλέων) έως 55ο χλμ. (Τσαγκαράδα).

Επ. Ο. Βόλου – Φαρσάλων, από 13ο (οικισμός Χρυσής Ακτής Παναγιάς) έως 40ο χλμ. (όρια με Νομό Λάρισας).

Λοιπό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Σκόπελος: Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Σκιάθος: Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού

http://www.ert.gr/