Μαζική συμμετοχή πυροσβεστών σε δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις

Μαζική συμμετοχή πυροσβεστών σε δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις

Δεκάδες πυροσβέστες που υπηρετούν στα κλιμάκια όλης της Μαγνησίας

Σε εξέταση σπιρομέτρησης υποβλήθηκαν σήμερα δεκάδες πυροσβέστες που υπηρετούν στα κλιμάκια όλης της Μαγνησίας, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιήθηκε από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε συνεργασία με την ομογενειακή οργάνωση AHEPA Μαγνησίας, που διέθεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου επισήμανε ότι η δράση προγραμματίστηκε έπειτα από αίτημα της Υπηρεσίας. «Θεωρούμε απαραίτητες τις πνευμονολογικές εξετάσεις λόγω της φύσης του επαγγέλματός, για την καλύτερη θωράκιση των πυροσβεστών που σήμερα μάχονται κάτω από αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πόζογλου και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά.

Η κ. Ουρανία Κώτσιου, ειδική πνευμονολόγος στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξήγησε ότι η δράση υλοποιείται ενόψει της Ημέρας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, στις 16 Νοεμβρίου, και με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία για τη νοσηρότητα και τη θνητότητα που η ασθένεια προκαλεί παγκοσμίως.

“Πρόκειται για ένα επάγγελμα που είναι εξαιρετικά απαιτητικό και οι εργαζόμενοι διατρέχουν αυξημένο αναπνευστικό και καρδιακό κίνδυνο. Σκοπός μας είναι να κάνουμε πρώιμη διάγνωση και ανίχνευση σημαντικών αναπνευστικών νοσημάτων καθώς επίσης και να κάνουμε συσχετίσεις της επαγγελματικής έκθεσης με αυτά. Σε περίπτωση που ανιχνευθεί τυχόν πρόβλημα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους ασθενείς, αν και οι ίδιοι το επιθυμούν.

Τέλος, ο κ. Σπ. Ζιώγας εκ μέρους της AHEPA Μαγνησίας επισήμανε ότι στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της οργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δωρεάν εξετάσεων στα Σώματα Ασφαλείας.

www.e-thessalia.gr