Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ανακυκλώνουν καπάκια

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ανακυκλώνουν καπάκια

Οι μαθητές και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης αναγνωρίζοντας ως ενεργοί πολίτες τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τα οποία σχετίζονται με την ανακύκλωση, την αλόγιστη χρήση πλαστικού στη καθημερινότητά μας και την απόρριψη υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη στα συμβατικά σκουπίδια, κινητοποιήθηκαν και θέλησαν να έρθουν σε επαφή με τους συμπολίτες τους και μαζί τους να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Κύριο μέλημα τους είναι η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης και η στήριξη ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Απέδειξαν  για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους για την ισότητα όλων, την ανάπτυξη του σεβασμού της διαφορετικότητας και ιδιαίτερα για την αναπηρία των συμμαθητών και συμμαθητριών τους.   

Συγκέντρωσαν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και τα προσέφεραν στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» για να συμβάλουν στην προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.  

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συγκεντρώνει καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και  έχει βοηθήσει στο παρελθόν αρκετούς συλλόγους  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.  

Η Διευθύντρια
Σταυραντώνη Μαρία