Μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού ομόρφυναν με δέντρα και φυτά το κτίριο Μουρτζούκου στο Βόλο

Μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού ομόρφυναν με δέντρα και φυτά το κτίριο Μουρτζούκου στο Βόλο

Δεκαπέντε ελαιόδεντρα και διάφορα καλλωπιστικά

φυτά φύτεψαν χθες, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Μουρτζούκου, οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Πρόκειται για δέντρα και φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του θερμοκηπίου του Εργαστηριακού Κέντρου και που φύτεψαν και φροντίζουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, κ. Απόστολος Αγγελόπουλος, στις εργασίες φύτευσης συμμετείχαν 17 μαθητές του Σχολείου και 3 καθηγητές των Εργαστηρίων. Πρόσθεσε δε, ότι ανάλογες δράσεις γίνονται και από μαθητές και καθηγητές και άλλων ειδικοτήτων, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Αλμυρού, στο Κέντρο Υγείας, σε φούρνους και παραγωγικές μονάδες της περιοχής, όπου οι μαθητές ασκούνται σε πραγματικές συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό – όπως είπε – το σχολείο κάνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία και ο μαθητής – μέσω αυτής της εξωστρέφειας – έρχεται σε επαφή με την κοινωνία και την πραγματική ζωή.

«Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, καθώς οι μαθητές δέχονται πληθώρα ερεθισμάτων και παραστάσεων, κοινωνικοποιούνται έντονα και ταυτόχρονα αποκτούν εμπειρίες», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το περιβάλλον και πως θα το ομορφύνουν. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμο και τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη, για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου προκειμένου να μετακινούνται οι μαθητές καθώς και για το γεγονός ότι πάντα συμπαραστέκεται στο σχολείο.

Από την πλευρά της, η μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Αλμυρού, Σοφία Ράτζα, εξέφρασε την ικανοποίηση της ίδιας και των συμμαθητών της για το γεγονός ότι κάνουν το εργαστηριακό μάθημα εκτός σχολείου, ξεφεύγοντας από τον καθημερινό και συνηθισμένο τρόπο εκπαίδευσης.

Η ίδια είπε ότι επέλεξαν να φυτέψουν δενδρύλλια ελιάς, που είναι γνωστή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και είναι αγαπημένο δένδρο στον Αλμυρό, που είναι αγροτική περιοχή. Ακόμη, επέλεξαν να φυτέψουν γαρύφαλλα και πανσέδες που έφτιαξαν οι μαθητές στο θερμοκήπιο του Εργαστηριακού Κέντρου, ενώ η επιλογή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε, διότι αντιπροσωπεύει όλα τα σχολεία.

 
volos.ert.gr