Μαθητές των Γυμνασίων Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου μάγεψαν την Ευρώπη

Μαθητές των Γυμνασίων Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου μάγεψαν την Ευρώπη

Τρίτη θέση του 1ου και 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Αγχιάλου σε Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικών Συνόλων στην Ιταλία και πρώτο βραβείο σε μαθητή ως σολίστα στο κλαρίνο.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα: «Από την Κύπρο στον Πόντο, ένας δρόμος τραγούδι» του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Αγχιάλου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες μουσικής των τριών σχολείων, της Ρούσση Ζηνοβίας και της Ρούσση Νικολέττας, συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικών Συνόλων στην πόλη Παγκάνι της Ιταλίας και πήραν το τρίτο βραβείο. Ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού Τσιάτσιος Γιώργος πήρε το πρώτο βραβείο ως σολίστας στο κλαρίνο.

Τα μέλη του προγράμματος συμμετέχουν σε χορωδία και ορχήστρα και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια από τον Πόντο, την Κύπρο, την Μικρά Ασία, την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία. Στο τραγούδι συμμετέχει η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Καλομοίρη Δήμητρα και στα όργανα οι μαθητές των τριών σχολείων: Τσιάτιος Γιώργος στο κλαρίνο, Σωτηριάδης Δημήτρης στα κρουστά, Βουλτσίδης Γιώργος στο ακορντεόν, Αλασσωνίτη Χριστίνα στην κιθάρα, Μαλιαρός Ιωάννης στην κιθάρα, Βέτσικα Κλεοπάτρα στο πιάνο, Γιάννος Ακρίβος στην κιθάρα, Τζουμερκιώτη Γεωργία στην κιθάρα, Βαγενάς Κωνσταντίνος στο νταούλι και στα κρουστά, Κυπαρισσός Μάριος στα κρουστά,  Κοσμάς Νίκος στα κρουστά.

Η συμμετοχή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό ήρθε ως συνέχεια της διάκρισής τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών της Καρδίτσας. Οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από την μουσική και το τραγούδι τους πρόβαλλαν τον πλούτο του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού σε ένα διεθνές περιβάλλον. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξήραν την παρουσία και εκτέλεση του προγράμματος. Το κλαρίνο του Τσιάτσιου Γιώργου μάγεψε την επιτροπή με την τεχνική και την ψυχή που κατέθεσε στο παίξιμό του και έτσι κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο.

Η χορωδία και η ορχήστρα δεν περιορίστηκε στο διαγωνιστικό κομμάτι, αλλά πρόβαλε την παραδοσιακή μουσική και τον χορό σε κάθε πλατεία που επισκεφτήκαμε, προκαλώντας τον θαυμασμό των κατοίκων την περιοχής.

Ευχαριστούμε και δημόσια τα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας, που παρ’ όλο τον φόρτο των μαθημάτων τους, συμμετείχαν σε εξαντλητικές πρόβες τα Σαββατοκύριακα και απέδειξαν περίτρανα ότι εμείς οι Έλληνες αν μας δοθούν οι ευκαιρίες ξεπερνούμε τον εαυτό μας με πολύ δουλειά και κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Τέλος ευχαριστούμε και τους γονείς των μαθητών μας που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και μας στήριξαν, καθώς και όλους τους φορείς και χορηγούς που μας υποστήριξαν οικονομικά για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι μας.

Τα μέλη της Χορωδίας είναι:
Γυμνάσιο Αγχιάλου

1. ΒΑΛΑΜΟΥΤΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3. ΚΑΡΑΤΖΟΥΚΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ  
4. ΚΥΡΙΕΡΗ  ΛΥΔΙΑ  
5. ΛΙΤΟΥ  ΦΩΤΕΙΝΗ
6. ΝΤΑΚΗΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΙΑ
7. ΠΑΝΑΓΟΥ  ΝΙΚΗ   
8. ΧΑΛΙΛΗ  ΡΑΦΑΗΛΙΑ
9. ΧΑΛΙΛΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ
10. ΧΑΡΜΑΝΤΑ  ΕΙΡΗΝΗ

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού
1. ΤΖΑΜΠΑΖΟΒΑ ΣΤΕΛΛΑ
2. ΜΑΚΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
4. ΚΛΟΥΚΟΥΤΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
5. ΜΗΤΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
6. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
7. ΞΑΦΑ ΝΙΚΗ
8. ΤΖΑΜΠΑΖΟΒΑ ΝΑΤΑΣΑ
9. ΝΤΑΜΠΑΖΟΒ ΠΕΤΡΟΣ
10. ΓΑΡΕΦΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
11. ΓΑΡΕΦΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
12. ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΡΕΤΗ
13. ΤΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
14. ΛΕΛΟΥ ΑΝΝΑ
15. ΜΑΚΡΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
16. ΦΥΤΙΛΗ ΡΑΦΑΕΛΑ
17. ΜΟΥΤΖΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
18. ΞΗΡΟΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
19. ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
20. ΚΕΦΑΛΙΓΙΑ ΓΙΟΝΑ

Οι Διευθυντές

1ο Γυμνάσιο Αλμυρού        2ο Γυμνάσιο Αλμυρού      Γυμνάσιο Αγχιάλου

Καλλές Χρήστος                 Πριάκος Κωνσταντίνος     Παπαδόπουλος Ιωάννης